Eugen Nicolicea o acuză pe Monica Macovei: S-a ocupat de retrocedări ca avocată. Legea justiției a acoperit legea proprietății

Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, lansează o serie de acuzații grave la adresa Monicăi Macovei, în pline scandaluri privind mafia retrocedărilor. Deputatul UNPR spune că Monica Macovei a fost o avocată care s-a ocupat de recuperări de retrocedări, iar legile justiției din perioada de ministru au fost date doar pentru a acoperi pachetul de legi privind proprietățile.

Pachete simultane de legi - Justiția și Proprietățile

"După ce a plecat din Procuratură, Monica Macovei a fost avocată și se ocupa cu recuperări de retrocedări. Dar la vremea aia legislația nu prea permitea atâtea retrocedări. Și dna Macovei, din avocat ajunge ministru. Iar în 2005, la începutul legislaturii, Alianța D.A., cu ministrul Macovei, s-a apucat și a făcut un pachet de legi cu proprietatea și altul cu justiția. 

Atunci am stat eu și m-am gândit și am fost singurul care am vorbit despre pachetul de legi cu proprietatea. Și am spus ce probleme vor fi la acele retrocedări: că, spre exemplu, în Transilvania o grămadă de instituții publice, grădinițe, spitale ș.a.m.d. vor fi retrocedate, iar statul român va fi devalizat. De ce va fi devalizat? Dacă dădeai o grădiniță afară, că o retrocedai, statul ori trebuia să consume bani să cheltuiască alta, ori trebuia să plătească o chirie. Deci era o cheltuială suplimentară pe care nu o aveam în plan. Și eu am și zis atunci: dacă nu făceau chestia asta, noi intram în criză măcar cu ceva de vândut", ne-a declarat Eugen Nicolicea.

Legile justiției, doar o acoperire pentru retrocedări

Deputatul UNPR a opinat că pachetul de legi prin care s-a urmărit "reforma justiției" a reprezentat doar o acoperire pentru a asigura "funcționarea optimă" a legilor proprietății.

"Mai mult de atât. Legile justiției au fost o dată perdeaua de fum, ca să nu vadă nimeni legile proprietății. Eu am fost cam singura voce care am țipat la vremea respectivă. Toată lumea s-a repezit pe legile justiției și acolo perdeaua de fum era pe cine nominalizează procurorul general și procurorul de la DNA. Bineînțeles că propunerea o făcea Macovei. Deci combinația a fost să poți să furi și să te protejeze instituțiile respective, să știi că nu te deranjează. 

Citește și: Bogdan Chirieac, despre mafia retrocedărilor: A reuşit să blocheze dezvoltarea ţării

Vă aduceți aminte discuția Șova-Hrebenciuc, care a dus la arest preventiv? Păi dacă cineva își dă lege să îi fie favorabilă, cum a fost înainte, să pună mâna pe instituții, să nu îi verifice, ce se întâmplă?

Fără aceste legi nu am fi avut cazul 'Stelu' (n.r. - Gheorghe Stelian) și toate celelalte. Pentru că în primul rând nu ar fi fost Fondul Proprietatea, care să-i despăgubească și să le dea despăgubiri mai mari. Dacă înainte se dădea o cotă parte, acum se dă la liber", a continuat Eugen Nicolicea.

Macovei, anchetată?

Deputatul UNPR ne-a mai declarat că va crede în funcționarea justiției când o va vedea pe Monica Macovei anchetată pentru cele două pachete de legi.

"Eu voi crede că justiția își face într-adevăr treaba când o să o văd pe Monica Macovei anchetată pentru pachetele de legi de retrocedări și cu justiția și jaful produs asupra României cu ajutorul legilor făcute de ea", a conchis Eugen Nicolicea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel