Bogdan Chirieac, despre mafia retrocedărilor: A reuşit să blocheze dezvoltarea ţării

Analistul Bogdan Chirieac salută  faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a intrat în mafia retrocedărilor. În opinia acestuia, afacerile cu imobiliare au reuşit să blocheze dezvoltarea ţării.

"Toată lumea este uluită de sumele acestea, 13 hectare în Plumbuita, evaluate  la 800 de euro metrul pătrat.  Eu mă întreb cum de n-au sărit în evidență lucrurilea acestea", a declarat Chirieac la Antena 3. 

"Merită salutat faptul că DNA intră chiar în această mafie a retrocedărilor. Mai este  mafia exproprierilor, atunci când se ia terenul pentru utilitate publică. O a treia categorie este cea a drepturilor litigioase. Toate sunt pestilențiale pentru că  au reușit să blocheze dezvoltarea țării", mai spune Chirieac. 

Citește și: ALINA BICA - GHEORGHE STELIAN: Cine este omul care l-a înfundat pe procurorul șef al DIICOT și ce retrocedări a mai făcut

"La chestiunea asta cu expropierile, lucrurile stau în felul următor: trebuie să dublezi o șosea. Când dublezi acea șosea, metrul pătrat de pământ expropriat  este și prețeluit la sume de te îngrozești. Metrul acela de pământ nu a produs nimic, deci nu este acea plusvaloare.

La vremea respectivă, când Antena 3 prezenta acele anchete, propuneam ceva, dar domnii din legislativ nu doreau, și acum vedem de ce nu aveam interesul să accepte. E normal să fi despăgubit ca proprietar în funcție de valoarea de impozitare a terenului respectiv, și poți să faci o medie pe ultimii trei sau cinci ani. Deci, dacă terenul pe care tu îl ai în proprietate e prețuit la 1 leu metrul pătrat, cum iei tu 2.000 de euro metrul pătrat, findcă tu plătești la stat impozit pentru un leu metrul pătrat", a mai declarat Bogdan Chirieac.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel