Eugen Nicolicea: Cine a contribuit la "încercarea de a-i scăpa pe toți corupții"

Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a vorbit marți seară despre modul în care s-a încercat scăparea corupților din România, prin modificarea codurilor din justiție.

Prezent în emisiunea "Ediția de seară", de la România Tv, moderatorul Victor Ciutacu l-a întrebat pe Eugen Nicolicea, cu privire la Alina Bica: "Cum poate să ajungă așa de sus un procuror venit de la Parchetul din Brașov, mutat de pe la Săcele, că nici la Brașov nu venise de multă vreme? În 2002 a venit în București, în 2011 era deja șefa anti-mafia, după ce își servise patria și ca secretar de stat și ca tot. Era o lumină a anchetelor?"

"Acum văd care era tandemul sau cine a contribuit la încercarea aceea de a-i scăpa pe toți corupții. Deci codul produs și adus de către colectivul condus de Predoiu cobora infracțiunile de dare-luare de mită de pe la 12 ani de pușcărie la cinci ani, dacă erai funcționar public. și redus la jumătate dacă nu erai funcționar public.

Deci lupta împotriva corupției era de fapt lupta împotriva pedepselor. Odată ce treceau de Parlament aceste propuneri, cam toți corupții erau cam scăpați. Cu doi ani și jumătate sau maxim cinci ești liber de mult", a replicat ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Vezi și: Un ministru o acuză pe Macovei: S-a ocupat de retrocedări. Ce implicare are în "jaful produs asupra României"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel