EXCLUSIV  Eugen Nicolicea: ”Avocatul Poporului, pus la colț”. Moment cu Florin Roman din Parlament: ”amenințări și chiar șantaj”

Eugen Nicolicea a vorbit despre presiunile făcute de parlamentari asupra sistemului de justiție pentru a trece legea pensiilor speciale. 

În cadrul interviului, deputatul Eugen Nicolicea a vorbit despre indemnizațiile eliminate pentru parlamentari, gest neatacat corespunzător la CCR. Nici președintele României ”nu a făcut acest lucru pentru că și el susținea eliminarea indemnizațiilor pe serviciu, mai puțin a lui. Ceilalți care avea dreptul, Înalta Curte de Casație și Justiție, CSM și altele nu au făcut-o, că nu era treaba lor, în concluzie nu avea cine să sesizeze”, spune Eugen Nicolicea. 

”Florin Roman, amenințări și șantaj”

”Avocatul Poporului?”, a intervenit jurnalistul Val Vâlcu. 

”Avocatul Poporului a fost pus la colț. Dacă vă aduceți aminte, a ieșit Florin Roman la tribuna Parlamentului proferând amenințări și chiar șantaj ca să o schimbăm pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului ca să nu sesizeze Curtea Constituțională. Deci nu aveau răbdare să aștepte și să vadă ce spune Curtea Constituțională, voiau neapărat să fie tăiate aceste pensii imediat și să se judece după aceea, nefiind în plată. I s-a îndeplinit dorința, Avocatul Poporului nu a sesizat Curtea, a rămas o singură cale să ajungi la Curtea Constituțională. Să sesizeze instanța obișnuită, în cazul nostru s-a sesizat Secția de muncă și conflicte sociale a tribunalului. De acolo s-a ridicat obiecția de neconstituționalitate, au fost decizii și hotărâri ale instanței, s-au trimis sesizările la Curte, în prezent fiind vreo 16”, a mai spus deputatul. 

În urmă cu un an, pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Legea a fost votată în plenul reunit, cu 357 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Eugen Nicolicea a explicat parcursul sesizării de după, care a fost respinsă, în final, de Curtea Constituţională. "Parlamentarului i s-a tăiat acest beneficiu suplimentar acordat de către stat, deşi era în cuantum mult mai mic decât cel al magistraţilor. Sesizările lor au fost respinse. La Curtea Constituţională, dacă nu vii cu argumente de ordin constituţional care să fie valide şi acceptate, evident că sesizarea ta este respinsă. Dar asta nu înseamnă că legea respectivă nu poate fi atacată altă dată de către altcineva care vine cu argumente juridice constituţionale. În fine, pentru că sesizările nu au fost temeinic făcute, motivele au fost respinse iar Curtea a zis - Legea este constituţională în raport cu criticile formulate" a mai spus deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel