Eugen Nicolăescu, la DNA

Nicolaescu, audiat la DNA
Nicolaescu, audiat la DNA

Eugen Nicolăescu este audiat, vineri, la DNA, în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Potrivit sursei citate, Eugen Nicolăescu este audiat la DNA în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. România TV anunţă că acesta a ajuns la DNA în urmă cu puţin timp, fiind citat ca martor în dosarul lui Tăriceanu.

Urmează ca şi Călin Popescu Tăriceanu să ajungă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile. 

De ce vrea DNA urmărirea penală a lui Tăriceanu 

„Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore", transmite DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel