Eugen Bejinariu scapă din nou de urmărirea penală

Deputații au decis, marți, să amâne din nou termenul  pentru  acordarea unui vot în cazul cererii procurorilor DNA referitoare la urmărirea penală  a fostului secretar general al Guvernului, Eugen Bejinariu, în dosarul Microsoft 2.

Plenul Camerei Deputaților a decis să retrimită la comisia juridică solicitarea DNA, pe motiv că a fost formulată în legislatura precedentă, iar regulamentul nu prevede exact ce se întâmplă în acest caz. În mod normal, legile care sunt adoptate de comisii într-o legislatură își poate continua parcursul spre votul final din plen în următoarea legislatură. Deputații susțin însă că pe o asemenea solicitare nu există prevederi clare. Astfel, cu votul majorității deputaților prezenți, s-a stabilit un termen de două săptămâni pentru rezolvarea dilemei procedurale.

Pe 22 noiembrie 2016, Ministerul Public solicita Camerei Deputaţilor să "formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Bejinariu Eugen, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit".

În 28 noiembrie 2016, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil pe cererea DNA, însă votul în plen nu a mai avut loc, chiar dacă s-a încercat de două ori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel