Etiopia va lansa primul său satelit în decembrie cu ajutorul Chinei

Preşedintele etiopian Sahle-Work Zewde a dezvăluit luni că ţara sa va lansa în spaţiu primul său satelit în luna decembrie, cu sprijinul guvernului chinez, relatează Xinhua.

'Primul satelit etiopian va fi lansat în decembrie dintr-un centru din China', a declarat preşedintele Zewde în Parlament.

Etiopia dezvoltă în prezent primul său satelit, Multi-Spectral Remote Sensing Satellite, cu o greutate de 70 de kilograme, cunoscut sub numele de ETRSS-1, cu ajutorul guvernului chinez.

Potrivit preşedintelui Zewde, guvernul etiopian consideră că satelitul, odată ce îşi va începe operaţiunile, va ajuta eforturile ţării din Africa de Est de a-şi moderniza sectorul agricol.

'Satelitul va furniza toate datele necesare cu privire la schimbările climatice şi fenomenele legate de vreme, care vor fi utilizate în agricultură şi în silvicultură, precum şi la iniţiativele de protecţie a resurselor naturale', a mai spus Zewde în faţa parlamentarilor etiopieni.

Satelitul, care urmează să fie lansat din China, va avea centrul de comandă şi control în Etiopia la Centrul de cercetare spaţială Entoto - singurul centru de acest gen din Africa de Est, situat la periferia capitalei Addis Ababa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel