”Ești un plagiator infect, un vierme. Să mori”. Dr. Vasi Rădulescu, DECIZIE după valul de ură

Vasi Rădulescu, foto Facebook
Vasi Rădulescu, foto Facebook

Dr. Vasi Rădulescu, autorul mai multor cărți, este acuzat de plagiat pe site-ul de sănătate. În fața valului de ură, acesta a luat o decizie. 

- Ești un plagiator infect! Un vierme.

- Bun, asta am priceput, dar un sfat util aveți pentru mine?

- Să mori.

Am urmărit, atât cât m-au ținut organele, comentariile și mesajele primite. Am încercat să nu cad psihic sub mormanul de insulte, amenințări, shaming. Am discutat cu fetele ieri și azi. Ne-am analizat greșelile, am recunoscut lacunele în comunicare. Nu a fost nimeni rău intenționat. Dacă primul meu impuls, sub valul de emoții, a fost să blamez în stânga si-n dreapta, impulsul meu de azi este: ce pot face bun mai departe? Sunt conștient că am o mulțime de hibe. Pentru că am atacat diverse subiecte considerate sensibile, mulți mă urăsc. Și abia așteptau să dea cu pietre.

Ok, asta e treaba, dar ce fac ca să folosesc lucrurile bune pe care le am? Tai și spânzur, acuz, distrug? Sau construiesc ceva util? Am luat decizia să continui cu fetele pe pagina de sănătate. Nu e nimeni sclav și nu a fost niciodată. Articolele, corecte, atent construite, vor fi remunerate. Autorii vor fi îndrumați de mine. Voi verifica totul. Autorii vor fi promovați. În loc să mă răzbun, aleg să plămădesc. În loc să înjur, aleg să stau calm.

Răul se face foarte ușor, e tare greu să construiești bine. Dar cu greșeala asta și lecția primită, șutul poate fi premiză pentru ceva frumos, constructiv. Sunt convins că shamingul nu va înceta. Atitudinea de tip ”cancel”, atât de facilă pe internet, va persista. Mesajele vor curge o perioadă. „Prietenii” vor râde zeflemitor. Haha-urile vor fi lesne oferite cadou, în batjocură.

Eu prefer să mă concentrez pe lucruri frumoase. Și nu e nimeni obligat să mă urmărească.

Ăsta sunt, cu bune și cu rele în mine. Cu postări de multe ori penibile. Cu campanii utile sau greșeli care atrag valuri de ură. Dincolo de toate, aici, acum, mă gândesc: ce fac ca să fac bine? Dacă voi considera că nu sunt în stare de nimic și voi greși în continuare, mă voi opri din tot. Cred că am puterea asta. Sper.” a scris medicul Vasi Rădulescu, astăzi, pe Facebook. 

Luni seară, el anunțase că are nevoie de o pauză: ”Fiecăruia vă cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Am nevoie de o pauză. Nu știu cât de lungă va fi ea. Trebuie să-mi analizez bine niște capitole și să văd ce pot duce mai departe și ce nu. Nu vreau să duc ura. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere.”

De unde a pornit totul

Un absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat articole de pe site-ul medicului, le-a tradus în engleză și apoi, după o căutare pe Google, a constatat că mare parte dintre acestea nu aveau contribuția medicului, fiind doar traduse. Respectiva persoană a acuzat că nu a găsit nici măcar un articol original. Polițistul Marian Godină a băgat și el capul în poză numindu-l pe medic ”doftoraș” și acuzându-l că a copiat mii de articole pe care luni le-ar fi șters. Într-un comentariu la postarea polițistului, dr. Rădulescu inițial nu și-a asumat răspunderea, scriind că articolele au fost realizate de două tinere, una studentă la medicină, cealaltă rezidentă. El mai menționa că nu s-a așteptat și că a mers pe încredere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel