Ești șofer? Vezi cum poți cere anularea a 2 puncte de penalizare

Sursa: Facebook MAI
Sursa: Facebook MAI

În urma unui proiect legislativ, adoptat astăzi în plenul Senatului, șoferii pot cere anularea a două puncte de penalizare în urma vizionării unor materiale educative despre urmările grave ale neatenţiei în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan.

"În cazul aplicării a două puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor două puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a dovezii de participare la vizionare", se arată în amendamentul la proiectul iniţiat de senatorul liberal Mario-Ovidiu Oprea.

Pedepse mai drastice pentru începători

Conform amendamentului, se propune suspendarea permisului de conducere, șoferilor începători, care au mai puțin de un an de la promovarea examenului și care acumulează 12 puncte de penalizare.

"Este vital pentru aceştia, care au urmat de puţin timp cursurile teoretice şi practice ale unei şcoli de şoferi, să conştientizeze importanţa celor învăţate şi respectarea regulilor în trafic", explică iniţiatorul.

Vezi și: 

OUG 7, scandal. Toader: Am decis să abrogăm complet!

SONDAJ. Adevărul din spitale și din cabinetele medicale. Vot decisiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel