"Este un centru de testare pentru COVID-19''. Imagine inedită surprinsă pe Lună de un rover chinez

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Un rover chinez a surprins o imaginea inedită pe partea îndepărtată a Lunii.

"Este un centru de testare pentru COVID-19"

O fotografie a unui obiect asemănător unui cub, capturată de un rover chinez pe partea îndepărtată a Lunii, a alimentat speculaţii cu privire la natura acestuia. Imaginea a inspirat o serie de meme-uri din partea utilizatorilor chinezi de internet, relatează Reuters miercuri.

Rover-ul selenar chinez Yutu-2 a surprins o imagine a ceea ce pare a fi un obiect cubic mare, aflat la aproximativ 80 de metri de locaţia sa, a indicat Our Space, o pagină de internet cu conţinut ştiinţific a guvernului chinez, citând date din jurnalul roverului din 3 decembrie, scrie Agerpres.

O serie de meme-uri distribuite pe internet prezintă întâlnirea rover-ului pe câmpia selenară cu două obeliscuri, cu un monolit înalt şi chiar cu un ciocan şi o seceră uriaşe - simbolul Partidului Comunist.

Este gunoi spaţial lăsat în urmă de SUA, a scris un utilizator chinez într-un mesaj pe reţelele sociale.

Apropiaţi-vă puţin şi veţi vedea că este un centru de testare a acidului nucleic (test PCR - n.a.) pentru COVID-19, a glumit un alt internaut.

''Este casa extratereştrilor!, scrie în alt mesaj.

Alţi utilizatori au sugerat o posibilitate mai banală: nu este decât un bolovan.

Ar putea fi o rocă rezultată în urma impactului cu un corp ceresc

Formaţiunea a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, care au decis să îndrepte vehiculul selenar spre această direcţie. Aceasta ar putea fi o rocă rezultată în urma impactului cu un corp ceresc. Este însă doar o presupunere, iar cercetătorii chinezi aşteaptă cu nerăbdare noile date transmise de rover-ul lunar.

Rover-ul selenar chinez Yutu-2 - al cărui nume înseamnă iepure de jad în limba chineză -, alimentat de energie solară, va parcurge distanţa de 80 de metri în două până la trei zile selenare, conform Our Space, respectiv două-trei luni terestre. Yutu-2, care a început să exploreze Luna în cadrul misiunii Chang'e-4, operează în craterul Von Karman, situat în bazinul Aitken din regiunea Polului Sud de la momentul la care a ajuns pe Lună, în ianuarie 2019.

Misiunea a reprezentat o premieră istorică, China fiind prima ţară care a realizat o aselenizare pe partea îndepărtată a Lunii. De pe Pământ nu putem vedea decât o singură faţă a Lunii, deoarece satelitul natural al Pământului are o perioadă sinodică egală cu perioada sa de revoluţie (27,3217 zile), aflându-se în rotaţie sincronă cu Pământul.

Emisfera selenară invizibilă de pe Terra nu a fost fotografiată şi cartografiată decât cu ajutorul sondelor spaţiale, prima fiind sonda sovietică Luna 3, în 1959. Primii oameni care au văzut-o, în mod direct, au fost astronauţii din echipajul misiunii Apollo 8, pe orbită în jurul Lunii în 1968. Robotul Yutu-2, cu o greutate de 135 de kilograme, este primul care străbate suprafaţa îndepărtată a satelitului natural al Pământului şi, totodată, cel mai uşor vehicul de acest tip trimis pe Lună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel