"Este ţara care mi-a dat tot ce aveam nevoie". Român stabilit în Italia: Nu poți să compari... Este frustrant, că ar putea fi şi în România aşa

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De-a lungul vieţii, fiecare individ caută un loc în care să se simtă cu adevărat acasă. Pentru Cristian Ţapu, acest loc este Italia, ţara care l-a adoptat la vârsta de 7 ani.

"Cuvintele nu sunt suficiente pentru a exprima cât de mult iubesc Italia. Este ţara care mi-a dat tot ce aveam nevoie," mărturiseşte Cristian, acum în vârstă de 28 de ani, care lucrează pentru o companie italiană specializată în infrastructura căilor ferate.

Cristian, originar din România, a descoperit calea sa profesională în mod surprinzător. Nu a studiat la şcoală nicio materie legată de transportul feroviar, dar asta nu l-a împiedicat să îşi găsească locul într-un domeniu atât de specific.

"După ce am terminat liceul, am fost recrutat de o companie privată. Nu aveam habar cum să lucrez la trenuri, însă ei m-au asigurat că mă vor instrui," îşi aminteşte Cristian. Acum, după 7 ani de experienţă în acest domeniu, este un specialist recunoscut în domeniu.

De la munca noaptea pentru înlocuirea şinelor, la călătorii în Austria şi Elveţia pentru cursuri, Cristian a experimentat toate aspectele acestei meserii. Recent, a ajuns să lucreze chiar în Kosovo. "Văzând atâtea lucruri frumoase în această meserie, îţi dai seama că sacrificiile merită,", mărturiseşte tânărul, scrie Rador, citând rotalianul.com.

Veiz și:  Doi români s-au întors în România, după 17 ani în Elveția: Am lăsat salariile de sute de milioane lei şi ne-am întors să creştem păsări, animale și să lucrăm pământul 

"Nu poţi să compari viaţa din Italia cu cea din România"

Totuşi, cel mai mult apreciază stilul de viaţă italian. Îşi vizitează ţara natală la câţiva ani, dar în inima lui este în micul orăşel Orvieto din Italia.

"Nu poţi să compari viaţa din Italia cu cea din România. Mentalităţile sunt diferite. În Italia, oamenii se bucură de viaţă, mâncarea este foarte bună, lumea este relaxată," explică Cristian.

Deşi părinţii lui s-au întors în România, Cristian continuă să îşi construiască viaţa în Italia. "Este frustrant, că ar putea fi şi în România aşa, dar nu înţeleg de ce nu se întâmplă asta. Oricum, am viaţa mea aici, nu mă văd vreodată să mă întorc," se confesează Cristian.

Vezi și: Românii, "băieți buni" la cules de sparanghel: "Lucrăm şase zile pe săptămână pentru salariul minim. Niciun german nu face asta"

Badante în Italia. Când este obligat angajatorul să-ți dea liber, în afară de concediul de odihnă, și să te și plătească

Image by standret on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel