EXCLUSIV  "Este lipsă de respect faţă de suferinţele uriaşe...". De ce este catalogat partidul Giorgiei Meloni post-fascist. Ciuvică: Asta a produs nemulţumire

Sursa foto: Facebook Giorgia Meloni
Sursa foto: Facebook Giorgia Meloni

Mugur Ciuvică a explicat de ce este catalogat partidul Giorgiei Meloni (Fratelli d'Italia), noul premier al Italiei, drept post-fascist.

"Asta cu partidul post-fascist este o prostie, o exagerare, că nu au ei treabă cu fascismul şi plus că e şi lipsă de respect faţă de suferinţele uriaşe pe care le-a provocat fascismul în lumea asta, în Europa. Ce treabă are Meloni cu fascismul? Într-adevăr, în Italia a fost tot timpul un curent din asta, considerat în mod special de adversari, de urmaşi ai partidului lui Mussolini. Au fost vreo 3 - 4 (n.r. partide) de atunci până acum considerate aşa.

Partidul ăsta, cât m-am uitat eu un pic la ce au mai făcut, ce a mai zis doamna Meloni, nu are nicio treabă. Este un partid conservator puternic şi cu ideile astea pe care le vedeţi şi prin Polonia şi prin alte părţi - aţi văzut şi prin România, pe vremea guvernării PSD-ALDE - în sensul de familie, de biserică, fără exagerări cu genul x, cu părinte 1, părinte 2, cu toate chestiile astea.

"Asta a produs nemulţumire"

Este împotriva birocraţiei de la Bruxelles - că este o birocraţie absolut exagerată, ceea ce e -, că sunt nişte oameni care nu au nicio legătură cu vreo alegere, nu au fost aleşi de nimeni în viaţa lor, nişte funcţionari la Bruxelles care stabilesc ei pentru aproape 500 de milioane de oameni cum să fie castravetele, cum să fie gândacul - dacă să îl mănânce sau nu -, dacă să stea la 19 grade sau la 20 de grade, dacă să se cheme părinte 1 şi părinte 2 sau mama şi tata. Ori asta a produs nemulţumire. Plus criza economică, plus toate problemele.

Şi, atunci, italienii au zis "hai să încercăm cu ăştia". Ei, altminteri, sunt serioşi acolo. Nu sunt cu nebunii din astea de pe-aici, cu scandaluri, ge AUR. Ei sunt pe seriozitate. Este un partid care este împotriva exceselor ăstora neo-marxiste, ceea ce mi se pare foarte bine", a spus Mugur Ciuvică, în emisiunea Miercurea Neagră de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Citește și:

Giorgia Meloni, mesaj pentru Ucraina: ”Ştiţi că puteţi conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertăţii poporului ucrainean”

"Ştiţi că puteţi conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertăţii poporului ucrainean. Rămâneţi puternici şi păstraţi-vă credinţa neclintită!", a spus Meloni, care va deveni probabil prima şefă a unui guvern de dreapta al Italiei după cel de-Al Doilea Război Mondial, în condiţiile în care alianţa pe care o conduce şi-a asigurat majoritatea absolută în Parlamentul Italiei, potrivit Agerpres.

Zelenski a felicitat-o pe Meloni într-un tweet şi a mulţumit Italiei pentru ajutor în contextul invaziei ruse asupra Ucrainei.

Actualul premier al Italiei, Mario Draghi, a fost întotdeauna clar în ceea ce priveşte sprijinul său pentru Ucraina şi livrările de arme Kievului, după declanşarea invaziei ruse în urmă cu şapte luni.

La rândul său, Meloni a condamnat ferm Rusia şi a spus în mod repetat în ultimele luni că este în mod clar de partea Kievului. Astfel, în problema Ucrainei, Meloni împărtăşeşte poziţia lui Draghi şi a majorităţii guvernelor europene.

Cu toate acestea, cei doi parteneri ai săi de coaliţie din cadrul viitorului guvern au exprimat unele îngrijorări. Liderul partidului Liga, Matteo Salvini, a criticat sancţiunile împotriva Moscovei şi este un fan al preşedintelui rus Vladimir Putin, în timp ce liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi, a fost timp de ani de zile prieten apropiat cu Vladimir Putin şi a susţinut într-un interviu pe care l-a acordat cu o săptămână înainte de alegeri că Putin a fost presat să atace Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel