Este DEZASTRU în Filipine. RECORD de cazuri noi de COVID-19

Aproape 7.000 de noi infectări cu COVID-19 în Filipine. Este un număr record.

Filipine au raportat astăzi, 10 august,  un număr record de 6.958 de noi infectări cu coronavirus. Astfel, numărul total de cazuri de COVID-19 la nivel naţional ajunge la 136.638, cel mai mare din Asia de Sud-Est, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Și numărul deceselor provocate de COVID-19 a crescut considerabil, ajungând la 2.293, cu 24 de noi decese raportate, a anunţat Ministerul Sănătății din Filipine.

Şaizeci la sută dintre noile cazuri au fost înregistrate în zona metropolitană a capitalei Manila, care a fost din nou plasată în carantină, împreună cu alte patru provincii din jur, până săptămâna viitoare.

Măsurile de izolare stricte au fost impuse după ce 80 de asociaţii medicale care reprezintă mii de doctori şi de infirmieri au semnat un comunicat în care solicită o nouă mobilizare împotriva COVID-19. Asta pentru că după cinci luni spitalele sunt suprasaturate iar personalul medical este copleşit de numărul de îmbolnăviri cu coronavirus.

Potrivit subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Maria Rosario Vergeire, impactul restricţiilor mai stricte nu se va vedea imediat.

"Este posibil să dureze trei săptămâni înainte să putem vedea efectele acestor măsuri instituite în prezent", a declarat Maria Rosario Vergeire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel