Esmond Bradley Martin, anchetator comerţ cu fildeş, ucis în propria locuinţă

Esmond Bradley Martin, unul dintre cei mai importanți anchetatori ai comerțului ilegal cu fildeș și corn de rinocer a fost ucis în Kenya. Activistul, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit înjunghiat în casa lui Nairobi.

Renumitul cercetător american Esmond Bradley Martin, renumit pentru munca sa periculoasă de a descoperi traficul ilegal de fildeș și corn de rinocer, a fost înjunghiat în week-end la domiciliul sau din Kenya. Aceasta este ultima dintr-o serie de ucideri ale unor activiști de mediu din toată lumea.

Poliția a spus presei locale că acest caz a fost considerat un jaf, deși nu au făcut arestări şi nici nu au identificat suspecți. Autoritățile au spus că o încuietoare pe poarta din spate a casei sale a fost spartă.

Bradley Martin, în vârstă de 75 de ani, era cunoscut pentru munca sa deinfiltrare în piețele clandestine de fildeș și corn de rinocer, analizând cererea și prețurile pieţei pentru produse care au amenințat cu dispariția elefanților și rinocerilor, relatează latimes.com.

"El a fost probabil persoana cea mai informată despre comerțul cu fildeș și corn de rinocer. A dezvoltat metodologia pe care mulți o folosesc acum", a declarat americanul Dan Stiles, expert în comerțul cu animale sălbatice și prieten care lucrase cu Bradley Martin la rapoartele de cuantificare a comerțului ilegal cu animale sălbatice. "Îi păsa de fapte, nu-i păsa de opinii".

Moartea lui vine pe fondul unei creșteri a uciderii activiștilor din domeniul animalelor sălbatice, a rangerilor și a conservatorilor. Anul trecut, 197 de persoane au fost ucise după ce s-au împotrivit guvernelor și companiilor care confiscă terenuri sau dăunează mediului, potrivit unui raport de săptămâna trecută de la Global Witness. Grupul a documentat o creștere substanțială a unor astfel de crime - atacurile totale de anul trecut s-au dublat față de ceea ce a fost acum cinci ani.

Africa, pe primul loc la crime

Africa a fost scena unei mari părți a violenței. Dintre cele 105 de rangers din mediul sălbatic din lume, care au fost uciși de-a lungul celor 12 luni care au avut loc în iulie, majoritatea au fost în Africa, potrivit Federației Internaționale de Rangeri nonprofit.

În luna august, renumitul activist protector al elefanților din Africa de Sud Wayne Lotter a fost ucis în Dar es Salaam, Tanzania. Activitatea lui Lotter, folosind chiar şi informaţii de la serviciile secrete, pentru a urmări bandele de braconaj, a ajutat la arestarea mai multor braconieri de top și s-a confruntat cu un flux constant de amenințări cu moartea. Poliția a susţinut, însă, că uciderea lui Lotter a venit în timpul unui jaf.

În timp ce uciderea lui Bradley Martin pare, la primă vedere, un jaf la domiciliu, prietenii și colegii spun că este prea devreme pentru a judeca motivul crimei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel