Eșec pentru Sylvie Goulard, candidata susținută de Cioloș și Macron. Zi DECISIVĂ

Sylvie Goulard, în Parlamentul European. Sursă foto: Agerpres
Sylvie Goulard, în Parlamentul European. Sursă foto: Agerpres

Sylvie Goulard nu a reușit să îi convingă pe europarlamentari în ceea ce privește problemele sale de integritate, astfel încât candidata Franței pentru un post de comisar european va fi din nou audiată.

Sylvie Goulard va fi reaudiată joi de dimineață în Parlamentul European. Va fi a doua audiere după avizul negativ primit în fază inițială.

Decizia a fost luată în cursul acestei zile, informează cei de la Politico. Surse din Parlamentul European au confirmat informația publicată de jurnaliști.

Sylvie Goulard le-a trimis un răspuns de 58 de pagini europarlamentarilor care i-au adresat o serie de întrebări privind acuzele de corupție cu care candidata Franței se confruntă. Dar, se pare că Goulard nu a reușit să îi convingă pe europarlamentari, astfel încât va fi reaudiată.

Zi decisivă pentru Sylvie Goulard

Potrivit Politico, grupurile politice din Parlamentul European, cu excepția Renew Europe (partid din care Goulard face parte) și S&D, nu au fost convinse de răspunsurile acesteia.

Decizia finală va veni mâine după amiază, când europarlamentarii vor decide dacă o vor respinge definitiv sau nu pe Sylvie Goulard.

Sylvie Goulard face obiectul unei anchete în Franţa pentru utilizarea finanţărilor europene acordate aleşilor din MoDem ( Mişcarea Democrată Franceză) în Parlamentul European pentru asistenţii lor. O anchetă similară a fost deschisă de Oficiul antifraudă al UE, OLAF. Candidata franceză are totodată de explicat importantele remunerări obţinute din partea Fundaţiei Berggruen, un think tank american, între 2013 şi 2016, când ea era deputată europeană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel