Mare ATENȚIE dacă ați primit acest mesaj de la Universitatea din București. Este ESCROCHERIE

Universitatea din București este victima unei escrocherii pe Internet.

Universitatea din Bucureşti a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, existenţa unei tentative de phishing (înşelăciune electronică) în care "sunt utilizate referinţe" legate de instituţia de învăţământ superior.

Ce spun reprezentanții Universității București

Universitatea din Bucureşti precizează că se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituţiei de învăţământ superior care utilizează alte extensii, cu excepţia celei oficiale a acesteia, "unibuc.ro".

"Precizăm că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă - [email protected], cu titlul "Cerere de ofertă - Universitatea din Bucureşti". Universitatea din Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei şi pentru identificarea sursei, iar cazul a ajuns în atenţia reprezentanţilor Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO)", afirmă UB în comunicatul de presă.

Campanie malware vizează date de acces

Potrivit analizei demarate de către reprezentanţii CERT-RO şi comunicate oficial către Universitatea din Bucureşti, e-mailurile transmise "fac parte dintr-o campanie malware ce impersonează Universitatea din Bucureşti, distribuind o aplicaţie executabilă cu capabilităţi de spyware, care colectează informaţii şi credenţiale de acces", sub pretextul solicitării de oferte de produse de la diferite persoane fizice sau juridice.

"În acest sens, specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică recomandă persoanelor care au primit mesajul sus-menţionat, care are ca titlu Cerere de ofertă - Universitatea din Bucureşti, "să nu deschidă eventualele ataşamente şi linkuri, dar şi să utilizeze aplicaţii de tip antivirus şi alte metode de protecţie (filtrarea e-mail-urilor primite sau excluderea adreselor de e-mail suspecte, în cazul de faţă [email protected])", afirmă sursa citată.

Reprezentanţii CERT au oferit asigurări că adresa nu are nicio legătură cu domeniul Universităţii din Bucureşti şi nici cu domeniul hotmail.com, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel