Escrocheria "Pomana". Atenție mare în zilele de Paște

O escrocherie ce este practicată de mult timp, ar putea pune oamenii în dificultate odată cu sărbătorile pascale. Metoda "pomana" vă poate lăsa fără bani dacă nu sunteți atenți. 

Pe scurt, persoane îmbrăcate în haine închise la culoare, de doliu, merg la uşile bătrânilor cu produse alimentare pentru pomenirea unor morţi şi, în timp ce unul vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare.

Infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară. Aceşti infractori mizează pe empatia victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

Se distrage atenția proprietarului 

Modalitatea de comitere presupune pătrunderea în locuinţă şi distragerea atenţiei proprietarului, timp în care un complice sau mai mulţi scotocesc prin casă. Infractorii îi îmbie pe bătrânii care le deschid uşa cu produse ieftine, pungi de făină, mălai, zahăr, ori obiecte de igienă, cumpărate cu cel mult 30 de lei, însă au posibilitatea de a pleca cu valori mult mai mari. În timpul discuţiei cu proprietarul una dintre cele două hoaţe cere voie să meargă la toaletă.

Infractorii cunosc locurile în care familiile de bătrâni îşi ţin de obicei banii din pensii ori obiectele de valoare, cum ar fi şifonierele sau serarele şi acţionează cu rapiditate. Nu depăşesc timpul alocat unei pretinse vizite la toaletă. În scurt timp încheie discuţia cu proprietarii şi dispar. În afară de bani, hoţii mai sustrag bijuterii sau obiecte de valoare care pot fi ascunse uşor în buzunare sau sub haine, relatează realitatea.net. 

[cteste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel