Escrocheria de care sunt acuzați zeci de diplomați ruși în SUA

ciocan justitie
ciocan justitie

49 de persoane- diplomați și foști diplomați ruși și soțiile lor- au fost inculpate în SUA. Ei sunt acuzați că au escrocat, în mod "rușinos", mai bine de nouă ani, sistemul de asigurări pe caz de boală, destinat celor săraci. 

Escrocheria, în valoare de aproximativ 500.000 de dolari, a avut loc în perioada 2004-2013. Vizați sunt 25 de diplomaţi din cadrul Consulatului General al Rusiei la New York, din cadrul misiunii ruse la ONU şi reprezentanţei comerciale a Rusiei la New York şi soţiile acestora.

Dacă sunt adăugaţi "zeci de complici nemenţionaţi în actul de acuzare", valoarea totală a escrocheriei este de 1,5 milioane de dolari.

Potrivit Mediafax, diplomații sunt acuzați că au mințit cu privire la venituri, deși "ei cheltuiau zeci de mii de dolari pe bunuri de lux în buticuri ca (bijutierul) Tiffany, (magazinul) Bloomingdale, (firma de pantofi) Jimmy Choo şi efectuau croaziere scumpe şi voiaje în Caraibi", după cum arată procurorul.

Acuzaţii au fost inculpaţi pentru fraudarea asigurărilor pe caz de boală, dar vor beneficia de imunitate diplomatică, deci nu vor fi arestaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel