Escaladează conflictul dintre India și Pakistan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trei soldați indieni au fost uciși de bombardamentele pakistaneze din regiunea Kashmir, potrivit reprezentanților forțelor din India.

Purtătorul de cuvânt al armatei indiene, Rajesh Kalia, a declarat că Pakistanul a deschis focul în zona Nowgam, în Pakistan, joi dimineață, și a ucis 2 soldați indieni. Un alt soldat indian a fost ucis de către trupele pakistaneze din sectorul Poonch, a mai precizat acesta.

 

Care a fost motivația Pakistanului

Pakistanul a acuzat forțele indiene că au încălcat regula de încetare a focului în regiune și că au rănit un civil pakistanez. Ministerul de Externe al Pakistanului a declarat că a convocat un înalt diplomat indian la Islamabad, pentru a-l informa cu privire la încălcările încetării focului de către forțele indiene de-a lungul liniei de control, cu o zi în urmă, în care un civil în vârstă de 65 de ani a fost rănit.

În același timp, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe pakistanez, Zahid Hafeez Chaudhri, a acuzat New Delhi că a intensificat tensiunea de-a lungul liniei de control din regiunea disputată, „pentru a abate atenția lumii de la încălcările drepturilor omului din Kashmirul ocupat de India”. În declarație se spune că India a comis 2.404 încălcări ale încetării focului în acest an, acestea ducând la moartea a 19 civili și rănirea a altor 192.

Reprezentanții Indiei au precizat că trupele pakistaneze deschid adesea focul pentru a ajuta luptătorii înarmați să treacă dincolo de linia de control pentru a se alătura unei eventuale revolte armate. În același timp, Pakistanul spune că oferă doar sprijin moral și diplomatic poporului din Kashmir, care luptă pentru autodeterminare.

Tensiunile dintre cele două țări au crescut în februarie 2019, când un atentat sinucigaș a ucis 40 de soldați paramilitari indieni în Kashmir, potrivit AlJazeera.

Conflictul escaladează pe măsură ce, la granița himalayană, India întâmpină probleme cu Republica Populară Chineză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel