Escaladează conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Au fost atacați civilii

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan a escaladat din cauza unei regiuni disputate. Așezările civile au fost atacate.

Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a atacat așezările civile din Nagorno-Karabakh, regiune care este recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului însă este controlată de forțele armene, inclusiv orașul principal Stepanakert. Ministerul Apărării din Armenia a declarat că forțele sale au doborât două elicoptere azere și trei drone, ca răspuns la un atac despre care a spus că a început în dimineața zilei de duminică, 27 septembrie și care a vizat așezările civile.

Ce au spus reprezentanții Azerbaidjanului?

Ministerul apărării din Azerbaidjan a declarat că a lansat o „contraofensivă pentru suprimarea activității de luptă a Armeniei și asigurarea siguranței populației”, folosind tancuri, rachete de artilerie, aviație de luptă și drone. Ministerul a declarat că un elicopter azer a fost doborât. "Există rapoarte despre morți și răniți printre civili și militari", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției azere, Hikmet Hajiyev.

Armenii etnici din regiune și-au declarat independența în timpul unui conflict care a izbucnit în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice în 1991. Deși s-a admis o încetare a focului, Azerbaidjanul și Armenia se acuză frecvent de atacuri în regiunea Nagorno-Karabakh și de-a lungul frontierei separate Azerbaidjan-Armenia.

Rusia se implică în conflict

Rusia a solicitat duminică încetarea imediată a focului și începerea discuțiilor: "Solicităm părților să oprească imediat focul și să înceapă discuțiile pentru stabilizarea situației", a spus ministerul rus de externe, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel