Urmărește emisiunea live


Erupție vulcan, Bali. MAE, precizări de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele oferite de autoritățile locale, vulcanul situat pe muntele Agung a erupt în seara zilei de 21 noiembrie.

Norul de fum şi de cenuşă vulcanică se ridică la aproximativ 700 metri înălţime.

Gradul de alertă este menţinut la nivelul III (atenţionare). Aeroportul internaţional Ngurah Rai din Denpasar este deschis.

Zona de restricţie în jurul vulcanului este menţinută la 6-7,5 km, precizează MAE într-un comunicat.

Autorităţile locale menţionează că situația este dinamică, evoluțiile fiind sub supraveghere permanentă, existând posibilitatea apariţiei unor noi restricţii în diferite zone din jurul vulcanului.

Cetăţenii români aflați în zonă sunt rugaţi să se informeze în permanenţă privind datele oferite de autorităţile indoneziene (Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale - Agenţia pentru Vulcanologie (CVGHM) pe site-ul https://magma.vsl.esdm.go.id/vona/ și să consulte site-ul Ambasadei României la Jakarta, media locale și să urmeze indicațiile autorităților indoneziene din Bali.

[citeste si]

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Indonezia: +62213154362, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice al României la Jakarta: +628111096283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel