Eroul de război Constantin Didulescu a murit. Otilia Sava: N-o să-l vedeți la știri

Foto: Otilia Sava, ștergând lacrimile eroului
Foto: Otilia Sava, ștergând lacrimile eroului

Generalul Constantin Didulescu, erou de război, a murit. 

”Nu vom uita niciodată sacrificiul dumneavoastră! Generalul în retragere Constantin Didulescu ne-a părăsit! Astăzi, România a pierdut un Erou, iar Armata României a pierdut un militar desăvârşit şi un exemplu greu de urmat pentru generaţiile viitoare. A pierdut multe, poate mult prea multe, dar pe chipul său se citeşte mulţumirea. Împreună cu ceilalţi Eroi ai neamului românesc, ne-au lăsat o ţară liberă şi e de datoria noastră să o respectăm şi să o apărăm. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Generalul Didulescu a plecat pe front la vârsta de 21 de ani şi a luptat în campaniile din vest, împotriva naziştilor, fiind rănit de două ori: în Ungaria şi în Cehoslovacia. În ultimii ani din viaţă a avut grijă de camarazii săi, ocupându-se de problemele şi drepturile veteranilor de război” scrie MApN, pe Facebook. 

[citeste si]

În 2015, o fotografie emoționantă cu eroul Constantin Didulescu a atins sufletele tuturor. Generalul a plâns atunci la o ceremonie la care veteranii de război s-au întâlnit cu elevii olimpici ai Liceului Militar de la Breaza. Își pierduse recent fiica. 

Otilia Sava: N-o sa-l vedeti la stiri, desi Generalul Didulescu a fost capabil de "breacking news-uri" din transee

Otilia Sava, cea care i-a șters atunci lacrimile veteranului de război, a scris astăzi un mesaj plin de emoție, dar și de revoltă. 

”Generalul Constatin Didulescu s-a stins! (...)  Romania se desparte astazi de un erou. N-o sa-l vedeti la stiri, desi Generalul Didulescu a fost capabil de "breacking news-uri" din transee. A luptat in tacere și modestie, așa cum a facut generatia lor incercata. A trait in tacere si modestie si dupa razboi, veteranii nefiind premiati de tara pentru care au sacrificat tot.

Vreau sa vad: cine va fi la capataiul lui pe ultimul drum? Care oameni de stat vor intelege ca nu exista viitor fara repect in fata trecutului? Vor fi veteranii mai repectati cand mor decat cand traiesc in legea lor, scosi din cutie la ceremonii si atat?

Franta si-a luat ramas bun de la ultimul veteran al Primului Razboi Mondial cu funeralii nationale. Presedintele și oamenii de stat au fost acolo, la catafalc, iar replica de final a fost următoarea: "Abia acum putem spune ca Primul Razboi Mondial a intrat in istorie".

Si noi am ingropat ultimul veteran al Primului Razbi Mondial cu fast. In sertar. Acolo unde am gasit si supravietuitorii ultimului razboi.

Repet si inchid: Cine va fi alaturi de Constatin Didulescu la sfarsit de drum? In anul Centenarului, cand vorbim de Romania Mare, care s-a lipit la loc cu sangele lor, al veteranilor?” a scris Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN, pe Facebook.

Generalul Didulescu era preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - sector 4 Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel