Erou de ziua lui de naştere. Ce a făcut în loc de petrecere. ”Un act responsabil”

Club
Club

Un tânăr din Sibiu a renunțat la petrecerea de majorat și, de ziua sa de naștere, a mers să doneze sânge. Spune că acesta este ”primul act responsabil” și îi îndeamnă și pe ceilalți să doneze sânge. 

Patrick Mitroi este unul din miile de tineri ai Sibiului. Cu vise, cu aspiraţii, cu planuri. El a împlinit astăzi 18 ani. Însă petrecerea cu prietenii şi cu familia a amânat-o pentru mai târziu, în contextul apariţiei şi evoluţiei pandemiei de coronavirus. Dar Patrick a avut totuşi parte de un majorat de neuitat. O amintire mai pregnantă şi mai importantă decât orice petrecere. Pentru că Patrick s-a gândit să îşi înceapă viaţa de adult printr-un gest simplu, de omenie şi de responsabilitate: a donat sânge pentru prima dată în viaţă.

Îndemn pentru ca și alții să doneze sânge 

Tânărul spune că şi alţi tineri ar putea să doneze sânge, mai ales că în această perioadă dificilă este mare nevoie de donatori.

"Toţi membrii familiei mele sunt donatori şi am zis că ar fi frumos să respect şi eu această tradiţie. Azi am împlinit 18 ani şi am venit să donez în prima zi când am putut să fac legal acest lucru. Consider că, mai ales acum când majoritatea oamenilor nu vin să doneze pentru că le este frică, este nevoie şi îndemn orice tânăr care împlineşte vârsta de 18 ani să facă la fel ca mine", a declarat Patrick Mitroi.

După ce a donat sânge, Patrick a fost sărbătorit pe loc de personalul Centrului de Transfuzie Sanguină, care i-a cântat, împreună cu mama şi fratele său, tradiţionalul "La mulţi ani". Emoţionat, el a împărţit bomboane personalului medical despre care spune să a fost foarte amabil şi foarte bine pregătit. Totodată, tânărul a subliniat că se iau toate măsurile necesare pentru a fi prevenită răspândirea virusului în această perioadă.

VEZI ȘI: Înșelăciuni prin metoda "Coronavirus". Unei femei i s-au cerut 20.000 de lei

”Act responsabil”

"Mă simt foarte bine că am reuşit exact astăzi, de ziua mea să donez sânge. Consider că este primul act responsabil pe care noi putem să-l facem în calitate de adulţi. De aceea, le recomand tuturor celor care împlinesc în această perioadă vârsta de 18 ani să facă exact ca mine: să sărbătorească majoratul în centrele de donare de sânge, spune Patrick Mitroi.

"În cadrul tuturor centrelor de transfuzii şi spitalelor nevoia de sânge este permanentă, indiferent de contextul epidemiologic. Astfel, chiar şi în aceste momente când în centrul atenţiei se află evoluţia noului coronavirus, nevoia de donatori rămâne neschimbată. Fără donatori, nu ar exista viaţă pentru multe persoane iar donarea de sânge contează enorm. Gestul de azi al lui Patrick este unul deosebit şi un exemplu de urmat", a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Donare sigură și fără riscuri 

Toţi donatorii trebuie să ştie că activitatea de donare de sânge este sigură şi poate continua fără riscuri, fapt subliniat şi de Patrick Mitroi. "În centrele de transfuzii totul e dezinfectat şi poţi dona în condiţii de maximă siguranţă. Aşa că donează şi tu!", este îndemnul tânărului sibian.

"Niciodată nu poţi avea destul sânge când este vorba de sănătatea oamenilor. De aceea ne bucurăm pentru sprijinul pe care cetăţenii ni-l dau prin activitatea de donare şi îi mulţumim în special lui Patrick Mitroi pentru exemplul de maturitate şi implicare pe care l-a dat", au declarat reprezentanţii centrului de Transfuzie Sanguină din Sibiu.

VEZI ȘI: Apă care tratează coronavirusul? Ce spune un medic din linia întâi: Aduce numai beneficii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel