Eroii Revoluţiei, comemoraţi la Iaşi

Revolutia Română
Revolutia Română

Un ceremonial militar şi religios pentru comemorarea eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989 a fost organizat, sâmbătă, la troiţa amplasată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi. 

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Asociaţiilor "14 decembrie 1989" şi "22 decembrie 1989", precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, alături de un sobor de preoţi, a oficiat un ceremonial religios, o slujbă de comemorare fiind oficiată şi de episcopul romano-catolic de Iaşi, Petru Gherghel. În timpul manifestărilor, deputatul PMP Petru Movilă, el însuşi revoluţionar, a primit diploma "Omul politic al anului 2018" din partea Asociaţiei 22 Decembrie 1989. 

"Ne-am gândit, analizând activitatea fiecărui politician, că de această dată, chiar dacă este de-al nostru, revoluţionar, nu-l putem ocoli pentru contribuţia decisivă pe care a avut-o de-a lungul anilor la punerea în practică a idealurilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Amintim, astfel, de eforturile constante şi decisive în promovarea legii necesare construcţiei autostrăzii Unirii A8. Nu putea fi altul decât Petru Movilă", a spus Adi Cristi, preşedintele Asociaţiei 22 Decembrie. 

La finalul manifestărilor a avut loc defilarea gărzii de onoare



Deputatul Petru Movilă a mulţumit pentru titlul acordat şi a făcut apel la unitate şi la promovarea Iaşului. "Această plachetă mă obligă să fiu în continuare acelaşi Petru Movilă pe care îl ştiţi de 29 de ani. Fac apel la cei din administraţie sau alte instituţii să ne adunăm, să ne unim, pentru că împreună putem face ca Iaşiul să fie acolo unde ne-am dorit şi unde ne dorim cu toţii: să fie în centrul deciziilor istorice, politice, şi mai ales să fie un oraş, o capitală a României dezvoltată care să adune toţi românii indiferent de unde vin", a spus Petru Movilă. 

Vezi şi: Liviu Dragnea, mesajul zilei de 22 Decembrie

Zoană, despre Orban: Să își ceară scuze public

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel