Gafa jurnalistică a anului 2012

Posturile Fox News și CNN sunt vinovate de cea mai mare eroare jurnalistică a anului în Statele Unite ale Americii.

Jurnaliştii de la CNN şi Fox News au relatat greşit despre o decizie a Curţii Supreme din Statele Unite ale Americii, referitoare la legea sănătăţii, făcându-l chiar şi pe preşedintele Barack Obama să se îndoiască, pentru moment, deşi, el ştia foarte bine care este decizia Curţii, scrie rtv.net.

Greşeala celor două mari posturi de televiziune a fost numită eroarea anului, într-un top realizat de Poynter, care a adunat cele mai importante gafe din media în 2012.

Nelămurirea a pornit de la CNN, când corespondentul Kate Boulduan a relatat că judecătorii Curţii Constituţionale au respins legea, deşi Curtea o acceptase. Mai departe, cei de la Fox News au preluat greşeala,dezinformând milioane de americani.

Câteva minute mai târziu, când şi-au dat seama de greşeala imensă pe care au comis-o, ambele televiziune şi-au retras decalaraţiile şi au oferit lămuririle de rigoare.

Informaţia total eronată a fost difuzată atât la televizor, cât şi pe Twitter şi pe site-urile oficiale ale celor două televiziuni.

CNN şi Fox News şi-au cerut scuze public pentru eroarea de informare, însă ele nu au scăpat de nominalizarea "Eroarea anului 2012 în mass-media".

Topul erorilor din presă este realizat în fiecare an de Craig Silverman, un jurnalist câştigător a numeroase premii şi fondator al "Regret the error", un blog care raportează greşelile din mass-media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel