Ericsson şi Nokia se vor retrage din Rusia

Ericsson şi Nokia se vor retrage din Rusia - Foto Pexels
Ericsson şi Nokia se vor retrage din Rusia - Foto Pexels

Grupul suedez de telecomunicaţii Ericsson a anunţat luni că în următoarele luni îşi va lichida gradual activităţile de afaceri în Rusia, iar rivala finlandeză Nokia intenţionează să-şi închidă cea mai mare parte a afacerii din Rusia până la finalul anului, transmite Reuters.

În timp ce Ericsson şi-a suspendat în aprilie afacerile din Rusia pe termen nedefinit, Nokia a mers cu un pas mai departe şi a informat că va ieşi complet de pe piaţa rusă.

'Până la finalul anului, majoritatea angajaţilor din Rusia vor pleca de la Nokia şi vom elibera toate birourile noastre. Vom păstra o prezenţă oficială în ţară până la finalizarea închiderii legale', a precizat un purtător de cuvânt al Nokia.

Din ce în ce mai multe companii occidentale s-au distanţat de Moscova după invadarea Ucrainei. Ericsson, care are în Rusia aproximativ 400 de angajaţi, se aşteaptă să înregistreze provizioane de 95 milioane de dolari în urma deprecierii valorii activelor şi a altor costuri excepţionale legate de ieşirea din Rusia. Nokia are în Rusia aproximativ 2.000 de angajaţi, scrie Agerpres.

Citește și - Rusia și China, exerciții militare comune în Marea Japoniei

Flota Federației Ruse și Marina chineză vor desfășura acțiuni comune în Marea Japoniei, în timpul unor exerciții.

Marinarii militari ruși și chinezi vor elabora acțiuni comune pentru a apăra căile maritime din Marea Japoniei în timpul exercițiului strategic de comandă și personal (SKSHU) Vostok-2022, informează Ministerul rus al Apărării, scrie Interfax.

"În apele Mării Japoniei, acțiunile practice comune de apărare a căilor maritime și a zonelor de activitate economică maritimă, pentru a ajuta forțele terestre în direcția de coastă vor fi elaborate de către grupările de forțe ale Flotei Pacificului și ale forțele navale ale Republicii Populare Chineze", se arată într-un comunicat. 

Manevrele "Vostok-2022" vor avea loc între 1 și 7 septembrie sub conducerea șefului Marelui Stat Major rus, Valery Gerasimov, la șapte terenuri de antrenament din Districtul Militar de Est, precum și în apele și zonele de coastă ale Mării din Ohotsk și Marea Japoniei. Vezi știrea aici!

Citește și - Polonia acuză Bruxellesul că o sancţionează mai dur ca pe Rusia și consideră rupte acordurile cu UE privind reformele judiciare

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat luni că acordurile cu Comisia Europeană au fost rupte, acuzând această instituţie că nu a respectat înţelegerea de a debloca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al Poloniei în schimbul desfiinţării camerei disciplinare pentru judecători, relatează agenţia EFE.

Cuvântul dat nu contează pentru Comisia Europeană, pentru reprezentanţii ei şi nici pentru unii politicieni din instituţiile europene. Aceasta este, din nefericire, o politică brutală, a remarcat preşedintele polonez. Andrzej Duda a făcut referire directă şi la un anunţ conform căruia patru asociaţii europene ale judecătorilor au contestat decizia Comisiei Europene de a aproba reforma judiciară prezentată de Polonia în iunie.

Aceasta ar trebui să facă să sune alarma şi în alte ţări europene. Aşa cum se poate vedea, cercurile judiciare pur şi simplu doresc puterea, consideră preşedintele Poloniei. La rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki, aflat în vizită în Franţa, i-a reproşat preşedintelui francez Emmanuel Macron că Polonia se află sub sancţiuni mai dureroase decât cele aplicate Rusiei, făcând referire la amenzile impuse ţării sale de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în urma disputelor dintre Varşovia şi Bruxelles pe tema reformelor judiciare. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel