Erdogan, vizită în Moldova la invitația lui Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia de învestire în funcţie, pentru un nou mandat, a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, festivitate care a avut loc luni, 9 iulie, la Ankara. Cu acest prilej, Dodon l-a invitat pe Erdogan în vizită în Republica Moldova, în august, informează marţi Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău, Igor Dodon l-a felicitat pe preşedintele Turciei cu ocazia învestirii oficiale în funcţie şi a salutat relaţiile de bună prietenie dintre cele două ţări.

De asemenea, Igor Dodon i-a mulţumit Turciei pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în realizarea mai multor proiecte sociale, precum şi în renovarea sediului instituţiei prezidenţiale. Cu acest prilej, Dodon a reiterat invitaţia adresată omologului său turc de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova la finele lunii august, când este preconizată ceremonia de deschidere oficială a clădirii preşedinţiei.

Igor Dodon a anunţat cu o zi înainte, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că participă, alături de "zeci de delegaţii oficiale conduse de şefi de state şi premieri", la învestirea în funcţie a preşedintelui Erdogan. "Cu Republica Turcia ne leagă relaţii de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, guvernul Turciei, prin intermediul Agenţiei TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esenţial în mai multe domenii. Sunt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale ţării, în primul rând în Găgăuzia", a notat Dodon pe Facebook.

Preşedintele Republicii Moldova a fost însoţit la eveniment de către soţia sa, Galina Dodon, dar şi de başcanul Autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel