Urmărește emisiunea live


Erdogan, strategie în negocierile Rusia - Ucraina: Pace corectă. Nu va avea un pierzător

Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan
Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan vine cu o nouă strategie pentru negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a deschis negocierile dintre Rusia și Ucraina marți, în jurul orei 10.00 (ora României). Acesta a declarat că se bazează mult pe aceste discuții, transmite Mediafax. În plus, Recep Tayyip Erdogan a afirmat că o „pace corectă” nu va avea un perdant.

De asemenea, președintele Turciei a mai spus că o continuare a conflictului nu avantajează pe nimeni, scrie BBC.

„Într-un moment atât de critic, suntem bucuroși să vă întâmpinăm și să contribuim la eforturile dumneavoastră de a stabili pacea", spune el, adăugând: „Îmi doresc ca întâlnirile și discuțiile noastre să se dovedească a fi de bun augur pentru țările dumneavoastră, pentru regiunea noastră și pentru întreaga omenire".

El a cerut o încetare imediată a focului și spune că oprirea tragediei depinde de ambele părți.

Suspiciuni de otrăvire? Ministrul de Externe al Ucrainei, sfaturi pentru negociatorii cu Rusia: Să nu mănânce şi să nu bea nimic

Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, i-a sfătuit pe negociatorii ucraineni să nu mănânce şi să nu bea nimic când se vor întâlni cu ruşii pentru a discuta despre pace. 

"Sfătuiesc pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce și să nu bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta în primul rând.

În al doilea rând, toate aceste povești - că cineva a auzit ceva pe undeva, că spun niște surse - sunt multe de acest fel, pentru că toată lumea este însetată de vești, de senzațional.

Planul minimal este, în primul rând, să obținem chestiuni umanitare, iar cel maximal este să obținem încetarea focului și un acord de durată asupra acestuia.

Președintele Ucrainei a dat instrucțiuni clare delegației noastre: nu negociem oamenii, pământul sau suveranitatea. Acestea nu sunt subiect de negociere. Aici, poziția noastră este beton armat, susținută de dreptul internațional și de forțele armate ale Ucrainei, de sancțiuni internaționale care au fost aplicate Rusiei și de armele care ne-au fost date pentru a descuraja agresorul", a declarat Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel