Erdogan spune că Turcia va crea o zonă de securitate de-a lungul granițelor sudice

Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan
Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan spune că Turcia își va crea o zonă de securitate de-a lungul granițelor sudice.

Turcia va începe în curând operațiuni militare pentru a crea o zonă de securitate de 30 de kilometri de-a lungul granițelor sudice ale țării, ca parte a combaterii amenințărilor teroriste, a informat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Interfax.

„Aceste operațiuni vor viza în principal teritoriile care sunt centrele atacurilor asupra țării noastre, precum și stabilirea de zone de securitate”, a spus Erdogan.

Potrivit liderului turc, operațiunea va începe imediat ce forțele militare, de informații și de securitate vor finaliza lucrările pregătitoare relevante.

La rândul său, jurnalistul turc Rajip Soylu a scris pe Twitter că, potrivit lui Erdogan, scopul operațiunii militare ar fi crearea unei „zone de securitate care se întinde pe 30 de kilometri adâncime în nordul Siriei”. Erdogan, după cum a remarcat jurnalistul, a avut în vedere teritoriul controlat de Forțele de autoapărare kurde siriene (YPG).

Erdogan: Politica de extindere a NATO nu este bună nici pentru Turcia, nici pentru NATO însăși

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că Ankara dorește să vadă pași concreți, mai degrabă decât declarații diplomatice deschise despre securitatea sa pe fondul candidaturilor Finlandei și Suediei pentru aderarea la NATO.

Vorbind luni la un eveniment din nord-vestul provinciei Kocaeli, Erdogan a spus că preocupările de securitate ale Turciei nu ar trebui abordate prin declarații diplomatice.

El a subliniat că Ankara consideră că politica de extindere a NATO, fără a acorda prioritate preocupărilor de bază de securitate, nu este bună nici pentru Turcia, nici pentru NATO însăși. Suedia și Finlanda au solicitat oficial să adere la NATO pe 18 mai - o decizie stimulată de atacurile în curs ale Rusiei asupra Ucrainei, care au început în februarie. Cu toate acestea, Türkiye, un membru de lungă durată al alianței, și-a exprimat obiecții la cererile de aderare, criticând țările pentru că tolerează și chiar sprijină grupurile teroriste. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Erdogan oferă primele semne de cedare în fața aderării la NATO a Suediei și Finlandei. Ce condiții pune președintele Turciei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel