Erdogan spune că sistemul de rachete ruseşti va ajunge în Turcia în cel mult zece zile

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că prima livrare a sistemului rus de rachete de apărare S-400 se va face în zece zile, au relatat duminică media din Turcia, la o zi după ce el a afirmat că nu vor exista sancţiuni americane legate de acest acord, relatează Reuters. 

Turcia şi SUA, aliaţi în cadrul NATO, sunt în dispută în legătură cu decizia Ankarei de a achiziţiona rachete S-400. Washingtonul a atenţionat cu impunerea de sancţiuni dacă livrarea va avea loc.

Turcia a respins avertismentul, spunând că nu va renunţa. 'În zece zile, poate într-o săptămână, va ajunge primul transport. I-am spus deschis acest lucru lui Trump', a declarat Erdogan, citat de ziarul Hurriyet, după o întâlnire cu preşedintele american. SUA spun că rachetele S-400 compromit înţelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător şi cumpărător.

Washingtonul a început de asemenea oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloţilor turci în SUA. Însă Erdogan a declarat sâmbătă că Trump i-a transmis că nu vor exista sancţiuni din cauza acordului cu Rusia, după ce preşedintele american a afirmat că Turcia a fost tratată nedrept în legătură cu această decizie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel