Erdogan se întâlneşte cu Putin. Dezacord major

Vladimir Putin efectuează o vizită oficială în Turcia, acolo unde se va întâlni cu Recep Erdogan. Discuţiile vor viza colaborarea energetică dintre cele două ţări, în pofida intereselor diferite din Siria, acolo unde ruşii îl susţin pe Bashar al-Assad, iar Ankara susţine rebelii care vor să îl înlăture de la putere. 

Președintele rus Vladimir Putin efectuează luni o vizită în Turcia pentru a participa la un summit consacrat energiei și pentru a se întâlni cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pecetluind reconcilierea lor în pofida dezacordurilor asupra Siriei, relatează Agerpres.

Vremea schimburilor de acuzații virulente între Putin și Erdogan după doborârea de către aviația turcă a unui avion de vânătoare rusesc în noiembrie 2015 pare să fi trecut. Acum este timpul cooperării energetice și cei doi conducători au ca obiectiv să-și reafirme angajamentul de a duce la bun sfârșit proiectul gazoductului ruso-turc TurkStream, care urmează să transporte gaze rusești spre Europa trecând prin Marea Neagră, precum și pentru construirea de către Moscova a primei centrale nucleare turcești.

Întrevederea între cei doi lideri luni, la Istanbul, unde Putin va participa la Congresul mondial al energiei, va fi a treia de când Moscova și Ankara au decis să-și normalizeze relațiile după grava criză provocată de distrugerea unui bombardier rusesc în zona frontierei dintre Turcia și Siria.

În pofida recentei lor apropieri, Moscova și Ankara sunt în continuare ferm opuse în dosarul sirian: prima este un aliat-cheie al președintelui Bashar al-Assad, în timp ce a doua îi sprijină pe rebelii care vor să-l înlăture de la putere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel