Erdogan, reacție după protestele 'vestelor galbene'

Recep Erdogan a avut un discurs foarte critic la adresa 'violenţei disproporţionate' folosită împotriva 'vestelor galbene'.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă 'violenţa disproporţionată' cu care au acţionat, în opinia lui, autorităţile franceze împotriva 'vestelor galbene', transmite AFP şi dpa. 'Dezordinea domneşte pe străzile din numeroase ţări europene, începând cu Parisul. Televiziunile, jurnalele sunt pline de imagini cu maşini care ard, magazine jefuite, riposte din cele mai violente ale poliţei împotriva manifestanţilor', a afirmat Erdogan.

Turcia este 'în acelaşi timp contra scenelor de haos provocate de manifestanţi şi împotriva violenţei disproporţionate care le este opusă', a mai spus Erdogan, arătând că urmăreşte situaţia 'cu preocupare'. Manifestaţiile din Franţa sunt relatate pe larg de media din Turcia, care au difuzat în buclă în ultimele zile mai ales imaginile cu liceeni îngenuncheaţi şi cu mâinile pe cap după ce au fost reţinuţi de poliţie la Mantes-la-Jolie, în apropiere de Paris.

Populism politic

'Uitaţi-vă puţin la ce fac poliţiştii celor care îi criticau pe poliţiştii noştri', a reacţionat preşedintele Erdogan, potrivit căruia Europa 'a eşuat pe planurile democraţiei, drepturilor omului şi libertăţilor'.

'Cei care au incitat (mişcări) anti-migranţi şi anti-islam de dragul populismului politic au căzut în propria lor capcană. Zidurile de securitate şi de bunăstare nu sunt zguduite de migranţi sau de musulmani, ci de proprii cetăţeni' ai Europei, a adăugat liderul turc, în faţa unei adunări a susţinătorilor săi, la Istanbul. El a acuzat unele state europene că au păstrat tăcerea în privinţa tentativei de puci din iulie 2016 a unei facţiuni a armatei turce. 'Aceştia sunt cei care au rămas tăcuţi împotriva celor care au încercat să verse sânge şi să dea foc străzilor noastre', a mai spus Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel