Erdogan plusează electoral cu patru zile înainte de alegeri: Mărește salariile publice cu 45%. Opoziția este în avantaj electoral

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Au mai rămas doar 4 zile până la alegerile cruciale din Turcia și președintele Turciei a făcut un anunț surpriză: salariile angajaților de stat vor crește considerabil.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a explicat la un miting la Ankara că salariul de bază în sectorul public va crește cu 45% și va ajunge la 15.000 de lire turcești (700 de euro).

”În cadrul contractului colectiv, vom crește salariile cu 45%, inclusiv cota de bunăstare, ducând astfel salariul minim al lucrătorilor publici la 15.000 de lire turcești”, a spus Erdogan, precizând că de această măsură vor beneficia în jur de 700.000 de persoane.

Președintele a mai subliniat că guvernul va continua să lucreze la creșterea pensiilor, promițând că turcii nu vor fi ”zdrobiti” de inflație, care  de altfel s-a relaxat în ultimele șase luni.

Economia Turciei este o problemă cheie în vederea alegerilor de duminică. Reducerile ratei dobânzii solicitate de Erdogan au declanșat o devalorizare a lirei turcești la sfârșitul anului 2021 și au dus inflația la 85,5%, anul trecut.

Economia Turciei, deja în dificultate, a fost afectată și de cutremurele duble devastatoare din februarie, care au fost o lovitură majoră pentru campania lui Erdogan pentru realegere.

Președintele, care a condus Turcia timp de 20 de ani, face campanie cu promisiunea de reducere a ratelor dobânzilor ca o modalitate de a aborda criza economică. El a promis, de asemenea, că va reduce inflația la o singură cifră și va stimula creșterea economică.

Contra-candidatul lui Erdogan

Kemal Kılıçdaroğlu, fostul contabil în vârstă de 74 de ani este principalul rival al lui Erdogan la alegerile din 14 mai. Liderul opoziției deține un avantaj restrâns în sondaje, ceea ce sugerează că votul ar putea trece la un al doilea tur de scrutin.

Kılıçdaroğlu a promis o revenire la politicile economice sănătoase și va lupta la revenirea la democrația parlamentară. El s-a angajat, de asemenea, să restabilească independența judiciară.

Contra-candidatul lui Erdogan și-a asumat angajamentul de a deporta milioane de refugiați sirieni și afgani care trăiesc în Turcia, o propunere care a atras urale din mulțimea de la Istanbul strânsă cu ocazia unui meeting electoral.

Întrebat ce fel de relație intenționează să creeze cu Vladimir Putin, el a spus: ”Vom crea o politică în cadrul oricăror interese ale Turciei. Suntem un partid politic care crede că politica externă dusă în prezent nu este în favoarea Turciei”, a spus el. ”Știm că Ucraina a fost invadată pe nedrept”, a spus el. ”De aceea, îi sprijinim în acest sens. Am oferi tot felul de sprijin politic de care este nevoie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel