Erdogan: Nu recunosc Parlamentul European. Este anti-democratic

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan s-a dezlănțuit din nou împotriva Parlamentului European după noul val de critici venit din Europa cu privire la modul în care liderul AKP a administrat cele trei săptămâni de proteste. Erdogan califică PE drept anti-democratic și spune că nu recunoaște organismul numit Uniunea Europeană, scrie cotidianul turc Today's Zaman.

"Nu-s în toate mințile. Nu au simțul fidelității. Aveți măcar dreptul de a lua o asemenea decizie?", a ținut Erdogan un discurs în Istanbul, pe fondul unei rezoluții adoptate săptămâna trecută de PE, ce condamnă represiunea forțelor guvernamentale împotriva protestatarilor din Turcia.
Erdogan a reiterat că europarlamentarii au duble-standarde în ceea ce privește Turcia și alte țări europene, precum Marea Britanie sau Franța. "Sunteți anti-democratici... Nu recunosc un astfel de Parlament European. (Pentru noi) nu reprezintă decât un nume. Trebuie să aveți puțină coloană vertebrală".
Săptămâna trecută el spus că nu recunoaște rezoluția adoptată de PE cu majoritate de voturi,
Reacția lui Erdogan vine după ce mai mulți lideri ai PE, precum Hannes Swoboda sau Sir Graham Watson, și cancelarul Angela Merkel au criticat vehement măsurile luate de Guvern împotriva manifestanților din Ankara, Istanbul și celelalte mari orașe din Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel