Erdogan, ÎNTREVEDERE la Bruxelles cu liderii UE

Liderii europeni Jean-Claude Juncker și Donald Tusk îl vor primi pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan la Bruxelles, în marja unui summit al NATO, a anunțat Comisia Europeană, informează AFP, potrivit Agerpres.

'Președintele (Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker și președintele (Consiliului European, Donald) Tusk vor avea o întrevedere bilaterală cu președintele (turc Recep Tayyip) Erdogan', a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Înainte de aceasta, 'președintele Juncker va avea, împreună cu Donald Tusk, o întrevedere cu Donald Trump, președintele american', a precizat Schinas. Această reuniune a fost deja programată în cadrul primei vizite a lui Trump la Bruxelles.

'Iar la final, la 14:45 (12:45 GMT), președintele Juncker îl va primi aici, la Berlaymont (sediul Comisiei Europene) pe președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron', a adăugat Schinas.

Relațiile diplomatice dintre Ankara și UE s-a deteriorat semnificativ după lovitura de stat eșuată din iulie 2016 din Turcia. Ele s-au tensionat și mai mult după referendumul de luna trecută care a întărit atribuțiile președintelui Erdogan. La 2 mai, Erdogan a somat UE să relanseze negocierile pentru aderarea Turciei la UE, afirmând că în caz contrar țara sa va spune 'adio' Uniunii.

Procesul de aderare a Turciei la UE este în prezent în impas, iar obținerea de progrese este puțin probabilă în viitorul apropiat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel