Urmărește emisiunea live


Erdogan întoarce spatele americanilor? Întâlnire importantă la Istanbul

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni la Istanbul cu Vladimir Putin. Întâlnirea va avea loc pe 10 octombrie cu ocazia Congresului Mondial al Energiei. Este prima vizită a lui Putin în Turcia după summitul G20 de la Antalya. 

Președintele rus Vladimir Putin se va duce la Istanbul pe 10 octombrie pentru a se întâlni cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan și participa la Congresul Mondial al Energiei, a anunțat marți consilierul Kremlinului Iuri Ușakov, informează Agerpres, care citează AFP.

"Vizita va avea loc pe 10 octombrie", a declarat Ușakov, citat de agenția rusă de presă Interfax la Astana, capitala Kazahstanului. El a adăugat că Putin "va participa la Congresul Mondial al Energiei și va avea contacte bilaterale" cu Erdogan.

La sfârşitul anului 2015, distrugerea unui bombardier rus de către armata turcă a provocat o gravă criză diplomatică între Moscova și Ankara, având deja relații tensionate din cauza spinosului dosar sirian, amintește France Presse.

Rusia a impus apoi Turciei sancțiuni economice grele, în special în sectorul turismului.

În iulie, cei doi șefi de stat au început o reconciliere surpriză și Recep Tayyip Erdogan a efectuat o vizită la Sankt Petersburg pe 10 august.În ciuda acestei reconciliere afișate, cei doi șefi de stat continuă să fie în dezacord asupra Siriei, în timp ce Moscova rămâne un aliat al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad și șeful statului turc insistă mereu asupra plecării acestuia de la putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel