Erdogan și Putin, decizie privind situația din Alep

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și omologul său rus, Vladimir Putin, au convenit miercuri în cursul unei discuții telefonice "să accelereze eforturile" pentru a pune capăt luptelor la Alep și a permite transportul ajutoarelor umanitare în orașul sirian, potrivit agenției turce de presă Anadaolu, citată de AFP.

Cei doi lideri "au convenit să accelereze eforturile pentru a pune capăt luptelor la Alep și a permite transportul ajutoarelor umanitare civililor care se află în oraș", a informat agenția de presă proguvernamentală, potrivit Agerpres.

Kremlinul a confirmat într-un comunicat desfășurarea unei convorbiri, "la inițiativa părții turce", menționând că cei doi președinți "au continuat substanțialul lor schimb lor de opinii asupra problemei siriene, inclusiv asupra situației de la Alep".

Turcia și Rusia au în continuare păreri divergente în privința Siriei, unde Ankara îi sprijină pe rebelii care încearcă să îl alunge pe Bashar Al-Assad, susținut la rândul lui de Moscova.

Astfel, Rusia a anunțat miercuri că așteaptă explicații din partea Turciei, după ce Recep Tayyip Erdogan a declarat că obiectivul intervenției armatei țării sale în Siria este 'să pună capăt regimului tiranului Bashar al-Assad'.

Nici Kremlinul, nici agenția proguvernamentală Anadolu nu au precizat dacă subiectul a fost abordat în cursul convorbirii telefonice dintre cei doi președinți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel