EXCLUSIV  Erdogan, gest FĂRĂ PRECEDENT. PALMĂ pe obrazul creștinătății. Ciachir: Așa ar trebui să protestăm!

Fresca Fecioarei Maria cu Pruncul, flancată de inscripții din Coran, care au rămas în incinta Basilicii, după cucerirea Constantinopolului, la 29 mai 1453 de către sultanul Mehmed al II-lea  Foto: Crișan Andreescu
Fresca Fecioarei Maria cu Pruncul, flancată de inscripții din Coran, care au rămas în incinta Basilicii, după cucerirea Constantinopolului, la 29 mai 1453 de către sultanul Mehmed al II-lea Foto: Crișan Andreescu

Publicistul Dan Ciachir a spus, pentru DC News, care ar trebui să fie atitudinea creștinilor români după lovitura adusă Bisericii prin reislamizarea Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul).

'Patriarhul Daniel și-a făcut datoria, pe 18 iulie, și a trimis un mesaj Arhiepiscopului Constantinopolului - Noua Romă, Patriarhului Ecumenic, Bartolomeu, în care și-a exprimat susţinerea Patriarhiei Române pentru menţinerea statutului Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul) ca muzeu. Această problemă ar trebui abordată politic, precum au făcut-o Franța și Grecia, dar trebuie și din punct de vedere bisericesc, prin rugăciuni.' a spus scriitorul Dan Ciachir pentru DC News.

'Mai târziu ar putea să se căiască'

'Sunt momente grele pentru creștinism. Acum un an a ars Catedrala Notre Dame din Paris, a doua biserică a catolicității. Recent, am aflat cu toții ce s-a întâmplat la Catedrala din Nantes, iar acum vedem că președintele Erdogan, consiliul de stat al Turciei, de fapt, a hotărât să reislamizeze Sfânta Sofia, catedrala devenită muzeu în 1934. Nae Ionescu spunea că în Răsărit nu se pot rezolva probleme politice cu mijloace religioase. Tocmai asta vrea să facă Erdogan...  El apelează la mijloace religioase pentru chestiuni politice. Este fără precedent gestul său. Părerea mea este că nu va ține! Mai târziu ar putea să se căiască. Nu intru în sfera politică, dar precizez următorul aspect: Erdogan a vrut să intre în Uniunea Europeană și Occidentul l-a tot temporizat.' a precizat scriitorul.

'Este o palmă pe obrazul creștinătății!'

'Este o palmă pe obrazul creștinătății! Atitudinea noastră trebuie să fie următoarea: Să ne amintim că suntem o biserică, lucru pe care l-au făcut și grecii. Să corelăm protestul cu rugăciunea. Să nu uităm atitudinea de implorare a divinității și a Maicii Domnului pentru că ceea ce se întâmplă este o formă a lui Dumnezeu de a ne avertiza.' a spus Ciachir.

'Cel mai frumos protest al creștinătății răsăritene este rugăciunea!'

'Cel mai frumos protest al creștinătății răsăritene este rugăciunea! Aici să insistăm! Rugăciune și atitudine creștin-ortodoxă. Nu ar strica o reamintire a acestei teme a căderii Imperiului Bizantin și a Constantinopolului, o temă atât de bogată în cultura noastră răsăriteană, implicit bizantină și ortodoxă. Credincioșii trebuie să își facă datoria în care să pună înainte credința în Dumnezeu și în Maica Domnului! Să nu uităm că Sfânta Sofia înseamnă înțelepciunea Divină, înțelepciunea Lui Dumnezeu.' a concluzionat scriitorul Dan Ciachir, pentru DC News.

VEZI ȘI LOVITURĂ extremă dată creștinismului odată cu transformarea Catedralei Sf. Sofia. Ciachir: Un gest de Ceaușescu turc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel