Erdogan avertizează că Orientului Mijlociu devine "cerc de foc"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un avertisment după acţiunea politică a lui Donald Trump legată de Ierusalim.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat joi că recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către omologul său american Donald Trump așază regiunea Orientului Mijlociu "într-un cerc de foc", relatează Agerpres.

"A lua o asemenea decizie pune lumea și în special regiunea într-un cerc de foc", a declarat Erdogan reporterilor și susținătorilor săi pe aearoportul din Ankara, înainte de a pleca în Grecia într-o vizită oficială.

Președintele turc a subliniat că decizia anunțată miercuri de liderul de la Casa Albă "desconsideră complet" rezoluția din 1980 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind statutul orașului, care a condamnat anexarea Ierusalimului de Est de către Israel.

Sute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar pașnic în fața consulatului american din Istanbul împotriva deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Un miting similar a avut loc și în fața ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanții au afișat fotografii cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel