Erdogan, avertisment către Germania: Nu are dreptul

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut duminică Germaniei să 'nu se amestece în afacerile interne' ale țării sale, în contextul în care relațiile dintre aceste două state partenere NATO s-au tensionat în această săptămână, relatează AFP, scrie Agerpres.

'Nimeni nu are dreptul să se amestece în afacerile interne ale Turciei', a declarat Erdogan, în cursul unei conferințe de presă, la   Istanbul, răspunzând la o întrebare privind recentele critici germane privind situația drepturilor omului în Turcia.

Berlinul, indignat de arestarea la Istanbul, a unor militanți pentru apărarea drepturilor omului, între care un cetățean german, a anunțat joi o 'reorientare' a politicii față de Turcia adoptând măsuri care riscă să penalizeze economic această țară.

'Nu putem să acceptăm ceea ce se petrece în Turcia', a declarat duminică președintele german Frank-Walter Steinmeier pentru canalul de televiziune public ZDF, potrivit unor extrase din interviu.

Șeful cancelariei federale germane, conservatorul Peter AltmaierAltmaier, a confirmat vineri că guvernul său dorește să obțină de asemenea de la Bruxelles înghețarea fondurilor europene destinate Turciei în cadrul procesului de apropiere a acestei țări de UE. Aproximativ 4,45 miliarde de euro sunt în principiu prevăzuți pentru 2014 până la sfârșitul anului 2020 dar, semn al tensiunilor deja existente, numai 200 de milioane de euro au fost vărsați până în prezent.

Berlinul și-a înăsprit poziția față de Ankara după ce mai mulți militanți pentru drepturile omului în Turcia, între care un cetățean german, au fost condamnați la închisoare, fiind acuzați de susținere a 'terorismului'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel