Erdogan, apel la Rusia şi Iran pentru pacea în Siria

Recep Erdogan
Recep Erdogan

Turcia, Rusia și Iran trebuie să își asume mai multă responsabilitate pentru restabilirea păcii în Siria, a declarat luni președintele turc Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri cu omologii săi din Rusia și Iran, relatează Reuters.

Tayyip Erdogan s-a întâlnit luni în Ankara cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele iranian Hassan Rouhani pentru a discuta despre încheierea unui acord de pace în nord-vestul Siriei. Întâlnirea celor trei lideri a avut loc în urma mai multor atacuri efectuate de forțele guvernamentale siriene, care riscă să amplifice tensiunile din regiune și să creeze un nou val de migranți sirieni în Turcia. Erdogan a anunțat că a discutat cu omologii săi despre evenimentele recente din regiunea Idlib și despre problema migranților.

Întâlnirea de luni a fost al cincilea summit trilateral între liderii Turciei, Rusiei și Iranului

Rusia, Turcia şi Iran au semnat în mai 2017 un memorandum privind crearea a patru zone de securitate în Siria, în timpul discuţiilor de la Astana. Marți se împlinește un an de când Turcia și Rusia au convenit să creeze o zonă demilitarizată în regiunea Idlib.

În luna aprilie, forțele guvernamentale siriene, sprijinite de Rusia, au început o ofensivă militară în regiune pentru a captura teritorii din provincia Idlib. Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a informat că 1.089 de civili au fost uciși în Siria în perioada 29 aprilie - 29 august. Dintre aceștia, 304 erau copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel