Erdoğan, plângere PENALĂ împotriva unui politician olandez. Iată motivul

Recep Erdogan
Recep Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a depus o plângere penală împotriva politicianului olandez de extremă dreapta, Geert Wilders. Iată motivul acțiunii liderului de la Ankara.

Președintele de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, a depus o plângere penală împotriva politicianului olandez de extremă dreapta Geert Wilders pentru o serie de tweet-uri jignitoare.

Ce a făcut Geert Wilders?

Wilders a distribuit o imagine cu desene animate a lui Erdoğan, purtând o pălărie asemănătoare unei bombe pe cap, cu legenda „terorist”. Luni, el a postat o imagine a unei nave care se scufunda, nava având un steag turcesc pe ea. „La revedere @RTErdogan. Dă afară Turcia din NATO ”, a adăugat el în descrierea fotografiei.

Avocatul lui Erdogan, Huseyin Aydin, a depus plângerea la Parchetul General din Ankara pentru „insultarea președintelui”, o infracțiune pedepsită în Turcia cu până la patru ani de închisoare.

„Suspectul Wilders, în conținutul său care îl vizează pe președintele Erdoğan, a folosit expresii care insultă onoarea și demnitatea președintelui nostru și au comis infracțiunea publică vizând personalitatea, demnitatea și reputația sa”, a declarat Anadolu.

Wilders, exponent al extremei drepte

Wilders este unul dintre cei mai proeminenți politicieni de extremă dreapta din Europa și a fost o figură cheie în conturarea dezbaterii privind imigrația din Olanda în ultimul deceniu, deși nu a fost niciodată la guvernare, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel