Erdoğan, discurs STUPEFIANT: „Ierusalimul este orașul nostru“

Erdogan
Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdoğan, a ținut un discurs stupefiant în fața parlamentului de la Ankara. Iată ce a spus acesta.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, joi, într-un discurs în fața Parlamentului de la Ankara, că Ierusalimul aparține Turciei, referindu-se la controlul exercitat de Imperiul Otoman asupra orașului timp de o mare parte a erei moderne, transmite The Times of Israel.

“În acest oraș pe care a trebuit să-l părăsim în lacrimi în timpul Primului Război Mondial, este încă posibil să dai peste urme ale rezistenței Otomane. Așa că Ierusalim este orașul nostru, un oraș de la noi”, le-a spus Erdoğan parlamentarilor turci în timpul unui discurs politic important în Ankara. “Prima noastră qibla (direcția de rugăciune în islam) al-Aqsa și Cupola Stâncii în Ierusalim sunt moscheile simbolice ale credinței noastre. În plus, acest oraș este casa locurilor sfinte ale Creștinismului și Iudaismului”, a mai spus președintele turc.

Imperiul Otoman a stăpânit Ierusalimul din 1516 până în 1917. Turcia modernă, statul succesor, a subliniat de multă vreme conexiunea sa durabilă cu orașul sfânt, condamnând în mod regulat presupusele eforturi ale Israelului de a-l “iudaiza” și recunoașterea de către administrația SUA în decembrie 2017 ca fiind capitala Israelului.

 

Erdoğan deplânge soarta palestinienilor

 

În timpul unui lung discurs la începutul noii sesiuni parlamentare din Turcia, Erdoğan s-a plâns timp de câteva minute de soarta Ierusalimului și a cauzei palestinienilor.

“O altă criză pe care țara noastră și națiunea noastră o urmăresc cu atenție este opresiunea Israelului față de palestinieni și practicile nepăsătoare care nu iau în considerare intimitatea Ierusalimului. Problema Ierusalimului nu este o problemă geopolitică obișnuită pentru noi. În primul rând, actualul aspect fizic al Vechiului Oraș, care este inima Ierusalimului, a fost construit de către Suleyman Magnificul, cu zidurile sale, bazaar, și multele clădiri. Strămoșii noștri și-au arătat respectul timp de secole prin păstrarea acestui oraș la mare stimă”, a mai afirmat liderul de la Ankara.

 

Palestinienii au trăit în Ierusalim “timp de mii de ani”, însă au fost ocupați iar drepturile lor au fost încălcate, a mai adăugat Recep Tayyip Erdoğan. Acesta a jurat să “urmărească cu atenție” problema palestiniană.

“Considerăm ca fiind o onoare din partea țării noastre și a națiunii să exprimăm drepturile pentru poporul palestinian oprimat, cu care am trăit timp de secole. Cu această înțelegere, vom urmări atât cauza palestiniană, care este rana sângerândă a conștiinței globale, cât și cazul Ierusalimului până la sfârșit”, a precizat președintele Turciei. Ministerul de Externe al Israelului a refuzat să comenteze pentru The Times of Israel discursul lui Erdoğan, potrivit Publika.md.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel