Șerban Papacostea a murit. Reputatul istoric și academician, deces la 89 de ani

Darius Muresan / 06 apr 2018 / 16:40 Salveaza PDF Comentarii

Marele istoric și academician român Șerban Papacostea a murit astăzi, la vârsta de 89 de ani.

Șerban Costea este unul dintre cei mai mari medieviști pe care i-a avut România.

De numele lui se leagă unele dintre cele mai importante sitenteze de istorie medievală românească, informează și Historia. Născut la 25 iunie 1928 în București, Șerban Papacosetea a fost istoric de seamă și membru titular al Academiei Române.Din 1995 este membru al Academiei Ligure de Științe și Litere din Genova.

El a fost fiul juristului Petru Papacostea, care era un descendent al familiei de origine macedo-română Gușu Papacostea, întemeietorul primei școli românești din Macedonia.

Șerban Papacostea a urmat cursurile liceului „Dimitrie Cantemir" din București, pe care l-a absolvit în 1946. A absolvit, în anul 1950, Facultatea de Istorie și Geografie din București. În anul 1968 a obținut titlul de doctor în istorie, cu teza „Oltenia sub austrieci (1718-1739)", premiată, trei ani mai târziu, de Academia Română, mai informează sursa citată.

Între anii 1990 și 2001 a fost directorul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga" din București. Din 1990, este membru corespondent al Academiei Române.

În perioada comunistă a fost deportat într-un lagăr de muncă forțată la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Este văr cu scriitorul Vintilă Horia.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23