Șerban Nicolae: Guvernul să facă rost de bani pentru amenda de la CEDO

Senatorul Șerban Nicolae a avut o primă poziție după acuzațiile la decizia Comisiei Juridice a Senatului referitoare la grațierea faptelor  de corupție.

Senatorul Șerban Nicolae a declarat, joi, că în acest moment Guvernul nu a venit cu o soluție alternativă la decizia fostului ministru al Justiției, Florin Iordache, iar  până ce  proiectul grațierii ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis la promulgare, Guvernul reușește să se încadreze în termenul de șase luni, să evite amenda de la CEDO sau reușește să facă rost de bani pentru amenda de la CEDO, atunci nu mai este nevoie de legea grațierii.

Întrebat despre un conflict care ar exista cu conducerea PSD, senatorul social-democrat a spus că "nu este vorba de niciun conflict, este vorba despre partea dezbaterii. Nu mi se pare de ce totul ar trebui să fie o chestie militărească, pe bază de ordin, pe bază de comandă unică".  

Eu sunt împotriva grațierii persoanelor care comit acte de violență. Din o mie de deținuți din penitenciare, 12 sunt  pentru fapte de corupție, iar dacă înlăturăm faptele asimilate  corupției sunt doar vreo 8 din o mie. 

"Grațierea nu este în programul de guvernare, este o chestiune care ține de Parlament e oportunitatea unei politici penala a statului român.  Nu face parte din acțiunile Guvernului, chiar dacă Guvernul a inițiat acest proiect de lege. Foarte mulți lideri politici și-au nuanțat opiniile în ultima vreme", a mai declarat Șerban Nicolae.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel