Șerban Huidu, ce s-a întâmplat la trei ani de la accidentul în care mai mulți oameni au murit. Cristina Zaharia: ”Sunt noțiuni diferite”„. Hanibal Dumitrașcu: ”Nu e moral”

Serban Huidu
Serban Huidu

Bărbatul care i-a agresat pe părinţii lui Şerban Huidu în restaurantul acestora a fost condamnat definitiv, în luna iunie, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la şase ani şi patru luni de închisoare. Fiul lui Huidu senior, Șerban Huidu, nu a stat în închisoare chiar dacă a omorât trei oameni. Există voci care s-au întrebat unde este dreptate în cele două cazuri.

VEZI ȘI: Mesaj de adio postat de Șerban Huidu: Mergi cu bine prietene!

Pentru a vedea dacă cele două cazuri se pot compara și dacă este corect, din punct de vedere moral, faptul că Șerban Huidu nu a făcut închisoare, deși a omorât trei oameni, DC News a cerut opinia unor importanți psihologi: Cristina Zaharia și Hanibal Dumitrașcu.

Hanibal Dumitrașcu: "Nu este moral"

"Nu este moral, dar dacă legea așa a hotărât, este foarte greu de apreciat. Încă o dată spun, cazul lui Șerban Huidu a fost o întâmplare nefericită, un hazard. Șerban Huidu nu a intenționat să omoare pe nimeni. După ce faci o astfel de faptă, contează și ce atitudine ai – ești sau nu încărcat moral de vina pe care o porți? Despre asta discutăm. Este greu să pui în balanță moartea a trei oameni și șase ani de închisoare pentru că ai agresat pe cineva. Se pedepsește intenția, nu lipsa de intenție",  a declarat Hanibal Dumitrașcu pentru DC News.

Psiholog clinician Cristina Zaharia: Cele două cazuri nu se pot compara

"Sunt cazuri diferite. Ceea ce a făcut Șerban Huidu a fost pur și simplu un accident, nu a fost ceva voit, pe când tatăl său a fost agresat în mod voit. Sunt două lucruri complet diferite. Nu suntem în epoca primitivă să ne ghidăm după principiul dinte pentru dinte și moarte pentru moarte. Eu nu sunt în măsură să judec. Nici nu pot să mă pun în locul familiei celor care au murit în acel accident. S-a întâmplat o tragedie. Vina lui Șerban Huidu a fost de natură tehnică, fie pe fondul oboselii, fie pe fondul inconștienței. Nu se știe ce s-a întâmplat. Sunt noțiuni diferite. Din punct de vedere moral, Șerban Huidu ar fi trebuit să plătească într-un fel sau altul, dar instanțele judecătorești trebuie să decidă. Dacă ei au decis că Șerban Huidu nu trebuie să facă nicio zi de închisoare, bănuiesc că este o decizie corectă. Să nu uităm și dreptatea divină. Eu cred că Șerban Huidu deja plătește. Și-a terminat cariera și plătește cu ceea ce se întâmplă în jurul lui. Nu cred că mai este o persoană veselă și nici nu cred că va mai fi vreodată. Are trei morți pe conștiință și asta spune multe", a spus psihologul clinician Cristina Zaharia pentru DC News.

Cât despre bărbatul care i-a agresat pe părinții lui Șerban Huidu, Cristina Zaharia a mai zis: "Bărbatul acela nu a dat o singură palmă. A dat dovadă de agresivitate în toată regula. Sunt două noțiuni diferite: una este omor prin imprudență, iar alta este agresivitatea".

Accidentul provocat de Șerban Huidu

Pe 16 octombrie 2011, Șerban Huidu a provocat un accident rutier pe DN1 în zona localității Timișu de Sus, județul Brașov, soldat cu trei morți. În 2009, la 1 km distanță de locul respectiv, Huidu efectuase o depășire nepermisă și i s-a suspendat permisul de conducere pe timp de o lună. După ceea ce s-a întâmplat în 2011, Șerban Hiudu și-a dat demisia de la Cronica Cârcotașilor.

Agresorul părinților lui Șerban Huidu

Agresorul tatălui vedetei a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de puşcărie. Fostul jandarm a fost condamnat după ce l-a atacat pe tatăl lui Şerban Huidu chiar în barul său, supărat că i-a cerut să achite consumaţia. Adrian Ştefan Constantin i-a atacat pe Florin Huidu şi pe soţia acestuia, le-a spart o halbă în cap si l-a tăiat pe faţă pe tatăl realizatorului.

În plus, pentru faptele sale, agresorul trebuie să plătească pentru tatăl lui Şerban Huidu 25.000 de euro daune morale şi 10.000 de lei daune materiale. De asemenea, el va trebui să-i achite și mamei acestuia, Bianca Huidu, echivalentul în lei a sumei de 5.000 de euro, reprezentând daune morale, și 5.000 de lei daune materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel