Urmărește emisiunea live


Episodul ”nu plăti factura”. Florin Cîțu vs. Virgil Popescu. Chirieac: E profund greșit! Guvernul ar trebui să facă ceva

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut, miercuri după-amiază, un scurt comentariu după ce președintele PNL, Florin Cîțu, l-a contrazis pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, miercuri, 12 ianuarie, în cadrul unui interviu acordat DCNews, că românii trebuie să plătească facturile la energia electrică, criticând astfel declarația ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spusese că românii care nu primesc facturile compensate ar trebui să nu le plătească până acestea nu sunt corectate de către furnizori. „Dacă a spus așa ceva, sper să vină să corecteze”, a zis Florin Cîțu.

Miercuri după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a fost întrebat cine are dreptate în opinia sa: Florin Cîțu sau Virgil Popescu?

„În opinia mea, are dreptate Florin Cîțu. Dacă onorabilul Guvern nu dă o hotărâre, o ordonanță de urgență, nu dă ceva, nu există în partea aceasta. De la ce sumă de bani nu plătesc factura?! Întreb... Dacă eu aveam consum 100 RON și acum vin 300, plătesc sau nu?! Nu te poți baza pe justiția din România. Durează ani în justiție, costă și avocatul, plus alergătura. Deci, chestiunea aceasta cu nu plăti factura, în opinia mea, este profund greșită, iar Guvernul ar trebui să facă ceva”, a spus Bogdan Chirieac.

„Dai ordonanță de urgență și spui oamenilor: domnule, dacă factura este de trei ori mai mare, nu o mai plătești. Dacă e de cinci ori mai mare, la fel. Dacă e de două ori mai mare, o plătești sau nu o plătești. Cumva trebuie făcut”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Întrebat, ulterior, de Nadina Câmpean dacă i se pare că e un „conflict mocnit” între Virgil Popescu și Florin Cîțu, Bogdan Chirieac a răspuns astfel: „Nu mi s-a părut că este un conflict, dar, în această speță, mi s-a părut clar că este o diferență evidentă de opinii.”

„Am aflat și eu (n.r. în cadrul interviului pe care Florin Cîțu l-a acordat în studioul DCNews) că în 2025 va avea loc Congresul PNL, apropo de informațiile potrivit cărora ar putea să fie un congres în această primăvară”, a mai spus Bogdan Chirieac. Mai multe despre acest subiect, AICI!

Ce a declarat Florin Cîțu, la DCNews, după declarația lui Virgil Popescu:

„Fără cadru legal, dacă nu plătești factura, vor fi penalități, iar după penalități ți se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu (n.r. Virgil Popescu, ministrul Energiei), dar, dacă a spus așa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plătești factura. Așa ceva nu se poate face!”, a spus, miercuri, la DCNews, președintele PNL, Florin Cîțu.

„Să fim foarte atenți, pentru că, dacă îi îndemnăm pe oameni să nu plătească factura, nu vor mai plăti taxe și este complicat. Eu zic să respectăm legea. Guvernul are datoria să găsească, dacă sunt facturi greșite, iar prin instituțiile statului să meargă și să-i sancționeze pe cei care au greșit”, a mai spus Florin Cîțu la DCNews.

VIDEO cu declarațiile lui Florin Cîțu de la DCNews:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel