Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  ”Episod RUȘINOS și SPECTACULOS”. Dungaciu: Gest fără precedent

Dan Dungaciu a analizat tensiunile internaţionale într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS. 

Acesta a vorbit despre mutarea făcută de Ungaria şi de Polonia, care au blocat temporar adoptarea Planului de Rezilienţă al UE şi au forţat, astfel, mâna Germaniei. 

"Ăla a fost un episod pe care unii îl consideră pe bună dreptate ruşinos în evoluţiile recente şi spectaculos din punctul de vedere al puterii de negociere al Ungariei şi Poloniei, dar mai ales al Ungariei. Care a fost ideea? Ungurii şi polonezii blocau marele plan, inclusiv bugetul european, inclusiv planul de rezilienţă negociat de UE şi de care urmau să beneficieze statele UE. Când îl blochezi, faci un gest fără precedent. Ei au spus să nu îl lege de statul de drept, asta a fost discuţia.

Angela Merkel a făcut un pas înapoi şi a spus că rămâne scris acolo că se leagă, dar că nu au voie să dea drumul la această clauză pe dosare anterioare, iar ca să dea drumul pe astfel de dosare trebuie să se meargă la CEDO, care să se pronunţe, după care vin în Consiliu şi se discută dacă se dă sau nu drumul. Deci se amână totul cu un an jumătate sau doi!", a declarat Dan Dungaciu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel