Episod zguduitor de corupţie politică. Vasile Dâncu, explicații la DC News

Magnitudinea anchetelor DNA din ultimele luni a atras comparații cu celebra campanie anticorupție desfășurată în Italia anilor '90 - Mani Pulite. 

Vasile Dâncu, invitat la DC News Live, a vorbit despre Mani Pulite și anchetele DNA, atrăgând atenția asupra unor aspecte care diferențează România de Italia la acest nivel.

[citeste si]

"Am citit și eu "Jaful Romei". Este o carte senzațională despre subteranele politicii și m-am gândit că am putea să facem o analogie cu România. Sunt unele diferențe totuși. Una dintre diferențele cele mai importante este legată de mentalitatea celor două popoare. Italienii sunt un popor liber; dintotdeauna. Libertatea aduce haos și propagarea mult mai bine a dezordinii.

În schimb, noi suntem un popor supus. Am fost întotdeauna sub dictaturi. S-ar putea să fie mai ușor de disciplinat un popor venit proaspăt în lumea civilizată, în lumea modernă de astăzi. Pe de altă parte, justiția poate să facă lucrurile până la un punct. O mare problemă a justiției este să rămână izolată într-o societate. Atunci începe să nu fie nici măcar legitim ce face justiția", a zis Vasile Dâncu la DC News Live.

Răspunsul lui Vasile Dâncu îl puteți urmări începând cu minutul 06:30:

Cartea "Jaful Romei"

Peninsula italică a fost martora unora dintre cele mai cutremurătoare episoade de corupţie politică. În acest "panteon" trebuie încadrat şi unicul Silvio Berlusconi. Multe sunt fărădelegile lui Berlusconi şi, printr-o analiză abilă, apreciatul autor şi renumitul expert în problemele Italiei, Alexander Stille, le-a împletit într-o singură cronică fascinantă - o povestire eroică despre criminalitatea extremă, nepotismul exagerat şi urmărirea propriilor interese la cel mai înalt nivel al puterii. Mai mult decât o simplă poveste misterioasă şi fascinantă, "Jaful Romei" reprezintă o lucrare monumentală din domeniul jurnalismului de investigaţii şi un exemplu concret extraordinar pentru cei care se simt deprimaţi de starea în care se află mediul politic autohton, arătând că este loc de mult mai rău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel