Episcopul Petru Gherghel: Papa a fost impresionat în timpul vizitei la Iaşi de numărul mare de tineri

Episcopul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Petru Gherghel, a declarat, marţi, într-o întâlnire cu presa, că în timpul vizitei sale la Iaşi Papa Francisc i-a spus că este impresionat de numărul mare de tineri.

'L-a impresionat un lucru. El (Papa Francisc - n.r) s-a îndreptat spre mine: de unde aveţi atâţia tineri? Sigur, am spus că poporul nostru a fost şi rămâne un popor care a iubit viaţa şi iubeşte familia. De aceea am avut şi avem mai departe un număr aşa de frumos de copii şi tineri care duc mai departe ceea ce au primit. Într-adevăr, el a exprimat şi continuă să să exprime această bucurie că a întâlnit aici atâţia tineri, atâtea familii, această sinceritate a familiilor care s-a manifestat fie pe scenă, fie prin prezenţa lor. Acest gând a fost cel mai plăcut Sfântului Părinte. Aţi văzut că cu atâta lejeritate a exprimat această bucurie. A fost impresia cea mai puternică pe care Sfântul Părinte a avut-o în aceste zile. Trebuie să vă spun că acest lucru l-au observat toţi că aici la Iaşi a fost o atmosferă cu adevărat de familie deschisă, cu multe bucurii din trecut, din prezent, şi cu multe speranţe pentru viitor', a afirmat episcopul Petru Gherghel.

Potrivit acestuia, Papa Francisc ştia că sunt mulţi români care pleacă în străinătate, motiv pentru care a vrut să aducă un mesaj pentru ei. 'Ştia că sunt atâţia care pleacă în străinătate şi au şi probleme. Tot atunci s-a exprimat că această situaţie poate într-adevăr să aducă un mesaj oamenilor din toate părţile care au plecat şi pleacă de aici din Moldova. Sfântul Ioan Paul al II-lea spunea că oricine pleacă în emigraţie duce cu sine un tezaur: cultura sa; duce cu sine o iubire. Sigur că primeşte şi de acolo.

Sfântul Părinte a vrut să arate că e nevoie de această întreţinere continuă şi această preţuire a familiei şi a relaţiilor între oameni', a spus episcopul Petru Gherghel. El a ţinut să aducă mulţumiri atât celor care s-au implicat în organizare, cât şi presei. 'Mulţumim tuturor! Suntem fericiţi pentru momentul pe care l-am trăit. Avem pe buzele noastre, în inima noastră un singur cuvânt care vrea să exprime totul: 'Mulţumesc!'. Mulţumim pentru că am avut bucuria unei asemenea întâlniri, o întâlnire istorică, epocală. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit un asemenea moment. Mulţumim pentru că în urma unor încercări venite asupra noastră nu ne-au părăsit, ci, din contră, ne-a demonstrat că nu ne părăseşte, ne însoţeşte, ne bucură. Atunci când Sfântul Părinte a pus piciorul aici, pe acest pământ binecuvântat, cerul s-a luminat. Martori sunt cei din aeroport, când după un ropot de ploaie a venit o rază de lumină, s-a liniştit atmosfera şi a putut veni la noi Sfântul Părinte.

Acesta este primul moment pentru care eu am spus că trebuie să spunem 'Mulţumesc!' lui Dumnezeu şi Maicii Sfinte care ne ocroteşte. Trebuie să spun 'Mulţumesc!' într-un mod deosebit, care văzând lumea a rămas impresionat şi a fost fericit că a întâlnit aici o familie mare, o familie formată din diferiţi fii şi fiice ale bisericii şi, de ce nu, şi din partea celor care trăiesc aici în acest oraş cu convingerile lor. (...) Mulţumesc în chip deosebit celor care au pregătit acest moment. Sigur, aici mă adresez şi celor din mass media. Fiecare în parte a adus un moment de lumină şi speranţă pe care toţi îl doreau', a arătat episcopul Petru Gherghel. Sâmbătă, 1 iunie, Papa Francisc s-a aflat timp de două ore la Iaşi. Cu această ocazie, Suveranul Pontif a vizitat Catedrala romano-catolică 'Sfânta Fecioara Maria, Regină', unde a fost aşteptat de aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă. Apoi s-a deplasat cu papamobilul până în Piaţa Palatului Culturii, pentru a participa la 'Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile'. La eveniment au luat parte aproximativ 150.000 de persoane din ţară şi străinătate. Ei au aşteptat sosirea Papei Francisc chiar dacă în Iaşi a plouat de două ori, o dată căzând chiar şi grindină, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel